19 Temmuz 2013 19:29

Erdoğan’dan lince teşvik

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, tencere tava çalmanın suç olduğunu söyleyerek, “Tencere tava kullanmak, mutfakta değil haaa, komşuyu rahatsız etmek suçtur. Bunları sizler yargıya taşıyacaksınız. Her şeyi devletten beklemeyin” dedi. Avukatlar Erdoğan’ın söylediklerinin halkı lince teşvik etmek olduğunu belirterek, çatışm

Erdoğan’dan lince teşvik
Paylaş
Tuba Güngör

‘HALKI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR'

Gazetemiz yazarı Avukat Kamil Tekin Sürek, Başbakan’ın hakkını arayanları, demokratik taleplerini çeşitli eylemlerle dile getirenleri diğer kesimlerle birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi. 12 Eylül’den öncede Komünizmle Mücadele Dernekleri ve Ülkü Ocaklarına yapılan çağrılarla çok sayıda insanın öldüğünü hatırlatan Sürek, Erdoğan’ın da buna benzer bir çağrı yaptığını belirtti. Eskişehir’de dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ı ve elinde palayla Taksim’de vatandaşlara saldıran Palalıyı hatırlatan Sürek, bunların bu kışkırtmaların sonucunda yaşandığını söyledi. Sürek, Erdoğan’ın çatışma yaratmaya çalışarak demokrasi ve özgürlük taleplerini bastırmaya çalıştığını belirtti. Demokratik eylemlerin diğerlerinin haklarını ortadan kaldırmak olmadığı vurgulayan Sürek, “Bunlar gürültü kirliliği olarak değerlendirilemez” dedi. Demokratik yapılan eylemlerde, yollarında kapatılabileceğini söyleyen Sürek, bunun seyahat özgürlüğünü engellemeyeceğini belirtti. AKP’nin de Kazlıçeşme’de yaptığı yürüyüşte Bakırköy yolunu kapattığını kaydeden Sürek, bunların da seyahat özgürlüğünü engellemediğini söyledi.

‘SAVAŞ DİLİ KULLANIYOR’

Avukat Ercan Kanar da Başbakan’ın bu sözlerle halkın bir kesiminde kin ve husumet yaratmaya çalıştığını söyledi. Asıl suçu bu konuşmasıyla Erdoğan’ın işlediğini söyleyen Kanar, Başbakan’ın savaş dilini kullandığını belirtti. Daha önce de camide içki içildiğini söyleyerek bazı kesimleri tahrik etmeye çalıştığını belirten Kanar, asıl bu üslubun hukukla ilgisi olmadığını vurguladı. Tencere tava eylemlerinin şiddet içermeyen etkinlikler olduğunu söyleyen Kanar, sokak ahalisinin birçoğununda bu etkinliklere katıldığına dikkat çekti.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Erbil’den ‘Kalan’ edebiyat

SONRAKİ HABER

Down sendromu kromozomu devre dışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...