19 Temmuz 2013 16:14

‘Akkapı’daki ablukaya son verin!’

Seyhan ilçesine Akkapı Mahallesi'nde, Gezi Parkı eylemlerinde Eskişehir'de katledilen Ali İsmail Korkmaz için iki gündür düzenlenen protesto gösterilerine yönelik polisin sert müdahalesine ve mahalleyi abluka altına almasına tepki gösteren Adana Direniyor Platformu, uygulamaların derhal sona erdirilmesi çağrısında bulundu

‘Akkapı’daki ablukaya son verin!’
Paylaş

Abidin Dino Parkı'nda düzenlenen açıklamada, “Polis şiddetine ve Akkapı Mahallesi etrafındaki ablukaya son verilsin. Gözaltındakiler serbest bırakılsın. Bize her yer Akkapı!" yazılı pankart açıldı. Platform adına konuşan HDK İl Yürütme Kurulu Üyesi Güven Boğa, kentte 2 gündür yaşanan protesto gösterilerine yönelik polisin orantısız güç kullanarak kaos ortamı yaratmaya çalışıldığını dile getirdi ve yürüyüşlerin bu nedenle sabote edildiğine dikkat çekti.

‘KORKUNÇ BİR POLİS SALDIRISI’

Polisin dünyanın gözü önünde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere ölçüsüz şiddet kullandığını vurgulayan Boğa, “İnsanların kaybettikleri dostlarını uğurlamak için yapacakları anma törenine dahi korkunç bir polis saldırısı yapıldı. Çocuklar ve yaşlılar, tüm insani değerler ayaklar altına alınarak gaza boğuldu, hırpalandı. Bu acımasız polis şiddeti, bizzat Başbakan tarafından miting meydanlarında verilen talimatlarla harekete geçirildi. Bu vahşetin sorumluluğu faşizan politikaların talimatını veren AKP hükümetinin yanı sıra bu politikaları uygulayan başta valiler olmak üzere kolluk güçlerine aittir” dedi. (Adana/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

MMK işçileri de greve çıktı

SONRAKİ HABER

'11 kapı ve kozmik oda dosyada yok'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...