19 Temmuz 2013 16:23

MMK işçileri de greve çıktı

İSDEMİR’de işçilerin greve gitmesinin ardından Dörtyol’da kurulu olan Çelik-İş’in örgütlü olduğu MMK Metalurji işçileri de greve çıktı.Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurulu olan MMK Metalurji'de işveren ile Çelik-İş arasında süren TİS görüşmelerinde sonuç &ccedi

MMK işçileri de greve çıktı
Paylaş

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurulu olan MMK Metalurji'de işveren ile Çelik-İş arasında süren TİS görüşmelerinde sonuç çıkmayınca greve gidildi.

MMK Metalurji’nin Dörtyol fabrikasında 850, Dilovası’da bulunan fabrikasında ise 350 işçiyi kapsayan görüşmelerin ardından Çelik-İş üyesi işçilerin tamamı greve gitti. MMK Metalurji Dörtyol da kurulu olan entegre tesisi hurdadan demir elde eden Ortadoğu’nun en büyük ark ocağı olma özelliğini taşıyor.

Greve çıktıklarını MMK Metalurji Dörtyol fabrikasında yaptığı toplantı ile işçilere duyuran Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül, gazetemizin sorularını yanıtladı. Sendika olarak geriye dönük haklar ve mesailer dahil yüzde 40’a yakın zam istediklerini aktaran Gül, işveren temsilcileri ile yaptıkları görüşmenin ardından Rus menşeli şirketin talepleri karşılanmayacağını iletmesinin ardından grev kararı aldıklarını belirtti. Gül, İSDEMİR ve MMK Metalurji’de işçilerin haklarını alana kadar grevin süreceğini dile getirdi. (Hatay/EVRENSEL)

(Fotoğraf:Cumali Akkaş)

İSDEMİR GREVİNDE '89 RUHU CANLANIYOR: http://evrensel.net/news.php?id=62385#.Uejy6AfeCpw.twitter

ÖNCEKİ HABER

Emek Yaz Kampı’ndan merhaba

SONRAKİ HABER

‘Akkapı’daki ablukaya son verin!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...