19 Temmuz 2013 21:00

Devrimci Karargah davasında kararlar açıklandı

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın da aralarında bulunduğu sosyalist siyasetçilerin yargılandığı Devrimci Karargah davasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, Rıdvan Turan ve SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu hakkında 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ise 15 yıl 4

Devrimci Karargah davasında kararlar açıklandı
Paylaş


İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görülen ve SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın da aralarında bulunduğu sosyalistlerin yargılandığı 75 sanıklı "Devrimci Karargah" davasında mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, değiştirmeye ve fiilen bu düzenin uygulanmasını önlemeye teşebbüs", "Tasarlayarak adam öldürmek", "Yaralama", "Mala zarar verme" ve "Sahtecilik" iddialarıyla Cemal Bozkurt'a iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 251 yıl 2 ay hapis cezası olarak verdi. Fatih Aydın, Özgür Dinçer ve Okan Duman'a da "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, değiştirmeye ve fiilen bu düzenin uygulanmasını önlemeye teşebbüs" iddialarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ulaş Erdoğan hakkında ise "örgüt yöneticiliği" iddiasıyla 15 yıl hapis cezası verildi. Erdoğan'a ayrıca "sahte kimlik ve pasaport kullanmak"tan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Adı 1990'lı yıllarda bölgede işkence olayları ile gündeme gelen Eski Emniyet Müdürü Hanifi Avcı ise "örgüt üyeliği" iddiası ve 3 ayrı suçtan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Avcı'nın tutukluluğunun devamına oy çokluğu ile karar verilirken, mahkeme başkanı karara şerh koydu.

Öte yandan aralarında Avukat Özcan Kılıç ve Gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu 23 kişinin ise beraatına karar verildi. Gezi Direnişi sırasında tutuklanan, Devrimci Karargah davasında ise tutuksuz olarak yargılanan SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'na ise "örgüt üyeliği" iddiasıyla 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Rıdvan Turan ve SKYP Sözcüsü Tuncay Yılmaz'a ise "örgüt üyeliği" iddiasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Yine aralarında sosyalist siyasetçilerin de bulunduğu diğer sanıklara da "örgüt üyeliği" iddiasıyla hapis cezaları verildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sekizinci takım kurayla belirlendi

SONRAKİ HABER

Medya ve insan başkalaşımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...