18 Temmuz 2013 19:36

ÇHD'li avukatların iddianamesi kabul edildi

DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyonlarda tutuklanan aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 9'u tutuklu 24 avukat hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede avukatların "örgüt yöneticiliği", "örgüt üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan ka

ÇHD'li avukatların iddianamesi kabul edildi
Paylaş

DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyonlarda tutuklanan aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 9'u tutuklu 24 avukat hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede avukatların "örgüt yöneticiliği", "örgüt üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" gibi iddialarla yargılanması talep edildi.

DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyonlarda tutuklanan aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 9'u tutuklu 24 avukat hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın "örgüt yöneticiliği" iddiası ile yargılanması talep edilirken, Avukat Ebru Timtik'in ise "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, örgüt üyesi olmak, tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs, 5 kez örgütün propagandasını yapmak ve görevli memurun görevini yaptırmamak için direnmek" iddialarıyla yargılanması talep edildi.

Diğer avukatlar ise iddianamede "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddialarıyla yargılanacak. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Çankaya'da üçlü zirve

SONRAKİ HABER

Sarıgazi'de işten çıkartılma protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...