18 Temmuz 2013 15:48

Polis silahını önceden hazırladı

Ethem Sarısülük’ün vurulmasıyla ilgili Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinin hazırladığı bilirkişi raporu açıklandı.Ethem’i vuran sanık Polis A.Ş’nin geri çekilen çevik kuvvet ekibinin arasındayken silahını çektiği ve eylem yapanlara saldırdığı, silahını çektiği sanılan anda ise namlu

Polis silahını önceden hazırladı
Paylaş
Gökhan Uysal

Ethem’i vuran sanık Polis A.Ş’nin geri çekilen çevik kuvvet ekibinin arasındayken silahını çektiği ve eylem yapanlara saldırdığı, silahını çektiği sanılan anda ise namluya mermi sürdüğü ortaya çıktı. Görüntülerin karelere ayrılması yöntemiyle yapılan inceleme sonucunda elde edilen raporla, “Sanık polisin kalabalığın arasındayken silahını çektiği” iddiası da boşa düşmüş oldu.

SİLAHINI OLAY ANINDA DEĞİL DAHA ÖNCEDEN ÇEKMİŞ

Rapora göre, Ethem’in vurulmasından önce polis A.Ş’nin eylemcilerin yakınında ve yalnız olmadığı, yanında 6 polisin bulunduğu görülüyor. Polis A.Ş’nin telefon kulübelerinin önünde ve bir ağacın arkasında elinde silah bulunduğu; yavaşlatılmış görüntülerin fotoğraflanmasıyla açık şekilde ortaya çıkıyor. Sanık polis, yere düşen bir eylemcinin üzerine koştuğu sırada ise elindeki silah açık bir şekilde seçiliyor. Bu görüntü daha önce iddia edilen “Saldırı sırasında silahını çekti” iddiasıyla çelişiyor.

TAŞ GELMEMİŞ

Polis, yerdeki eylemciye tekme attığı sırada eylemcilerden sadece birinin taş attığı, onun da A.Ş’ye isabet etmediği görülüyor. Polis A.Ş, yerdeki eylemciyi tekmelemesinin ardından silahının namlusuna mermi sürüyor ki, daha  önceki iddialarda polisin tam bu sırada kendini korumak için silahını belinden çıkardığı öne sürülmüştü.


‘MAHKEMENİN RAPORU SADECE KABA İNCELEME’

SARISÜLÜK ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, mahkemenin hazırlattığı bilirkişi incelemelerinde teknik ve teknoloji kullanılmadığını, sadece kaba incelemelerin olduğunu söyledi. Bayraktar, ismini açıklayamayacakları bir polisle görüştüklerini ve polisin kendilerine bazı gizli eğitimlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi. Bayraktar, polisin verdiği bilgiye göre, polis memurlarına yönetmelikte yer almayan bir eğitim verildiğini, bu eğitimde ise meşru müdafaa durumunun yaratılması için polislerin silahlarını havaya kaldırması ve sadece bileğini bükerek ateş edilmesinin öğretildiğini söyledi. Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Yöneticisi Murat Çelik, davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.


‘GÖRÜNTÜLER GÖKÇEK’E ARMAĞAN OLSUN’

MÜLKİYELİLER Birliğinde yapılan toplantıda konuşan Mustafa Sarısülük, Ethem’in kafasına taş geldiği iddiasında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Görüntüleri tarafsız bilirkişilere gösterdik. Kurşunun kafasına girdiği berrak şekilde ortada. Görüntüler ve rapor Gökçek’e armağan olsun” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Henri Alleg hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Lise çatısında yangın: 1 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...