16 Mayıs 2011 09:05

Balcalı çalışanları tek yumruk!

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi’nde çalışan işçi, hemşire, sağlık çalışanı, asistan hekim ve fakülte öğretim üyeleri sorunlarının çözümü için birleşti. Balcalı çalışanları yaptıkları ortak eylemde, demokratik bir yönetim talebini dile getirdi.

Balcalı çalışanları tek yumruk!
Paylaş

Poliklinikler önünde bir araya gelen Balcalı çalışanları,yaptıkları eylem nedeniyle yönetim tarafından baskılara maruz kaldıklarını dile getirdi. Çalışanlar sık sık “Demokratik yönetim istiyoruz”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Herkese sağlık, güvenli gelecek”, “Sağlıkta performans ölüm demektir”, “Sağlıkta taşeron ölüm demektir”, “Asistan hekimler köle değildir” sloganlarını attı. Bazı bölüm başkanlarının cübbeleriyle katıldığı eyleme hasta ve hasta yakınları da destek verdi.  

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Poliklinikler önünden rektörlüğe kadar sloganlarla yürüyen Balcalı çalışanları rektörlük önünde polis ve özel güvenlik barikatıyla durduruldu. Burada çalışanlar adına konuşan Adana Tabip Odası Asistan Hekimler Komisyonu Başkanı Araştırma Görevlisi Dr. Evren Tümkaya, Balcalı çalışanları olarak hastalara daha iyi hizmet verebilmek için toplandıklarını belirtti. Sağlık çalışanları olarak, gelecek kaygısı olmadan, şiddetten ve baskıdan uzak demokratik bir ortamda çalışmak istediklerini söyleyen Tümkaya, herkesin emeğinin karşılığını alması için haklı taleplerini dile getirdiklerini vurguladı. Performansa dayalı sistemin sağlık çalışanları arasında iş barışını bozduğuna dikkat çeken Tümkaya, Balcalı Tıp Fakültesi çalışanları olarak bu yanlış sistemin en kötü uygulandığı kurumda çalıştıklarını belirtti.

KOŞULLAR GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR

Tüm hastane çalışanlarının bu kötü yönetimden nasibini aldığını ifade eden Tümkaya, çalışma koşullarının günden güne kötüleştiğini dile getirdi. Taşeron işçilerin yasal yollardan sağladıkları bakanlık kararının uygulanmamasına da dikkat çeken Tümkaya, işçilerin yıllardan beri verdikleri emek ve kazandıkları haklarının yapılan usulsüz ihaleler ile yok sayıldığını aktardı. Bu gidişe artık dur diyeceklerinin altını çizen Tümkaya, “Yasaların her kademedeki çalışanlara sağladığı haklar üniversite yönetimi tarafından verilmemektir. ÇÜ Balcalı Tıp Fakültesi çalışanları olarak, insanca bir çalışma ortamı ve yasaların bize verdiği tüm maddi manevi haklarımızın üniversite yönetimi tarafından verilmesini istiyoruz” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tokatlılar Hıdırellez şenliğinde buluştu

SONRAKİ HABER

10 binler sokaklarda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa