18 Temmuz 2013 13:56

Inductotherm işçisi direniyor

Haziran ayında Birleşik Metal-İş ile sendikalaşma sürecine başlayan ve temmuz ayında sendikalaşan Inductotherm fabrikasından 9 Temmuz’da ‘iş daralması’ bahanesiyle işten çıkarılan 7 işçinin direnişi sürüyor. Dün fabrika önünde toplanan Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticileri, işyeri temsilcileri ve fabrika

Inductotherm işçisi direniyor
Paylaş

Fabrika önündeki işçiler sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak, iş ekmek yoksa barış da yok, yaşasın sınıf dayanışması ve atılan işçiler geri alınsın” sloganları attı.

Sloganların ardından basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptı. Serdaroğlu işten atılan arkadaşlarının yetki alındıktan sonra atıldığına dikkat çekerek, “ 8 Temmuz 2013 tarihinde bakanlık tarafından Birleşik Metal-İş Sendikasının işyerinde yasal çoğunluğu sağladığına dair yetki tespit yazısını taraflara gönderdi. Çoğunluk tespiti alan işveren 9 Temmuz 2013 tarihinde işçileri baskı altına almak için 7 tane üyemizi işten çıkararak gözdağı vermeye çalıştı.

Çıkış gerekçesi olarak da siparişlerin yeterince alınamaması nedeniyle, üretimin durma noktasına geldiğini belirtmiştir, oysa bu söyledikleri kesinlikle doğru değildir çünkü daha 10 gün önce iş yoğunluğu nedeniyle işçileri fazla mesaiye çağırmıştır. Inductotherm İndiksiyon Sistemleri işyerinde işten atılan üyelerimiz için Birleşik Metal-İş Sendikası olarak anayasa başta olmak üzere iş yasası ile, ceza kanunu uyarınca işten haksız yere çıkarılan üyelerimize ilişkin tüm yasal girişimlerimizi yapacağız. İşveren işyerinde çalışma barışı istiyorsa; işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duymalı ve atılan işçileri geri almalıdır’’ dedi.

TÜM İŞÇİLER BİZİMLE

İşten atılan işçilerden Nihat Macar sendikaya üye oldukları için atıldıklarını belirterek, ‘‘Arkadaşlarımızla uzun süredir patronun baskıcı tavrına karşı sendikalaşmayı tartışıyorduk araştırmalar sonucu Birleşik Metal İş’te örgütlenmeye karar verdik. Fabrikamızın 63 personeli var bunların 30’u memur kalan 33 kişinin hepsi imza verdi ve tüm işçiler bizimle bir olarak sendikalaştı. 9 Temmuz’da ben ve 6 arkadaşım ‘iş daralması’ bahanesiyle işten atıldık. Hakkımızı alana kadar buradayız’’ diye konuştu.

SONUNA KADAR BURADAYIZ

Bir diğer atılan İşçi Murat Arıcan eylemlerinin devam edeceğini vurgulayarak,  ‘‘Sendikamız her koşulda bizimle olacağına söz verdi. Bizler de anayasal hakkımızdan ödün vermeyeceğimizi belli etmek için işe geri alınana kadar buradayız. Oturma eylemlerimiz devam edecek, yaşasın onurlu direnişimiz’’ dedi. Eylem sloganlar ve alkışlarla son buldu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş, Bakan Çelik ile 4’üncü kez masaya oturacak

SONRAKİ HABER

‘Devrimci Karargah’ davası 19 Temmuz’a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa