18 Temmuz 2013 08:14

Binici: Her iki taraf da Kürdistan'dır

El Nusra üyesi çetelerin saldırıları sonucu yaşanan ölüm ve yaralanmaları protesto etmek amacıyla yürümek isteyen Ceylanpınarlılar polis tarafından engellenerek, ablukaya alındı. Engellemeye tepki gösteren BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, "Unutmayın sınırlarınızı tanımıyoruz. Her iki taraf da Kürdistan'dır. Böyley

Binici: Her iki taraf da Kürdistan'dır
Paylaş

HER İKİ TARAFTA KÜRDİSTAN'DIR

Eylemde konuşan İbrahim Binici, çetelerin Türkiye devleti tarafından desteklendiğini, bunun en açık örneğinin de yaralılarının Ceylanpınar Hastanesi'ne getirilip tedavi edilmesi olduğunu ifade etti. Yaşamını yitiren Mahsum Ertuğrul ve yaralanan 3 yurttaşa dikkat çeken Binici, asıl sorumlunun çetelere destek verenler olduğunu belirtti. Parti binalarının kuşatılıp, yürüyüşe izin verilmemesine tepki gösteren Binici, "AKP'nin Urfa vekilleri gelin görün. Çözüm diyorsunuz, demokratik siyaset diyorsunuz, ama polisle binamızı ablukaya alıyorsunuz. Halk size en yakın sürede sandıkta cevap verecek. Halkımız sizin ve polislerinizin gerçek yüzünü görmüş ve sizden nefret ediyor" diye konuştu. Binici, Serêkaniyê ile Ceylanpınar'ın bir olduğunu söyleyerek, "Unutmayın sınırlarınızı tanımıyoruz. Her iki taraf da Kürdistan'dır. Böyleydi, böyle kalacak" dedi.

'CEYLANPINAR'A UĞRAMAYIN'

Öte yandan Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nin bahçesinde biraraya gelen ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları da açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Ceylanpınar Sanayici İş Adamları Derneği (CESİAD) Başkanı Mehmet Yılmaz, devlet yetkililerine seslenerek, "Daha kaç vatandaşımızın yaralanmasını ve ölmesini bekleyeceğiz? 8 Kasım 2012'den bu yana ilçemizde huzur ve can güvenliği kalmamıştır. Bir devletin asli görevi olan vatandaşların can güvenliğini korumak, bugün Ceylanpınar'da yerine getirilmemektedir. İlçemiz hastanesinin Suriyeli yaralılar için kullanılmamasını defalarca dile getirdiğimiz halde bugün hâlâ bu isteğimiz yerine getirilmiş değildir. Bizler, buradan bu sorunlarımızla ilgilenmesi gerekip de ilgilenmeyen yetkilileri ve Urfa milletvekillerini kınıyoruz. Yeter artık diyoruz; eğer Ceylanpınar sizden gözükmüyorsa seçim dönemlerinde de Ceylanpınar'a uğramayın'' dedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim Bakanı Avcı: SBS'de tereddüd yok

SONRAKİ HABER

İHD ile aynı mücadele içindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa