17 Temmuz 2013 17:22

Meclis’te küfür de var silah da!

MECLİS Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerinin genel kurulda kullandıkları “kaba ve yaralayıcı” sözlere yönelik bir tarama yaptıklarını ve hazırladıkları dosyayı parti liderlerine gönderdiklerini söyledi. Çiçek, “Göreve geldiğim günden bu tarafa hava raporu yayınlar gibi, yakışıksız bir takım sö

Meclis’te küfür de var silah da!
Paylaş

MECLİS Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerinin genel kurulda kullandıkları “kaba ve yaralayıcı” sözlere yönelik bir tarama yaptıklarını ve hazırladıkları dosyayı parti liderlerine gönderdiklerini söyledi. Çiçek, “Göreve geldiğim günden bu tarafa hava raporu yayınlar gibi, yakışıksız bir takım sözleri kınamaktan emin olun bıkkınlık geldi” diye yakındı.

CHP İdare Amiri, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de, “Meclis Başkanı’nı dinledim. Benim gözlemim o ki genel kurulda küfür dönemi bitti silahlı çatışma dönemi başlayacak” uyarısı yaptı. Özdemir, “Meclis Başkanı ‘demokrasi mabedinde küfür olmaz’ diyor. Ama, bu mabette silahlı milletvekilleri var. Bu gidişata karşı önlem alınmazsa o genel kurulda silahlı çatışma yaşanabilir” dedi. Tedbir alınmasını isteyen Özdemir, yasak olmasına rağmen silahla genel kurula giren milletvekillerinin kim olduğunu ise açıklamadı.

AKP’NİN A TAKIMI

Özellikle AKP Grubu’nun oturumlardaki tutumuna dikkat çeken Ecder Özdemir, şöyle dedi: “Meclisteki genel kurul çalışmalarında iktidarı ya da Başbakanı eleştirmek  AKP gurubu tarafından adete hakaret olarak algılanıyor. Kürsüde konuşan hatibe fiili saldırılar düzenleniyor. Genel kurul çalışmalarında hiç kürsüye çıkmayan AKP milletvekilleri var. Tartışmalı oturumlarda bunlar adeta A takımnı oluşturuyor. Kürsüdeki  milletvekiline saldırı için  hazır kuvvet gibi duruyorlar ön sıralarda” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya Kentpark’ta barış ve dayanışma

SONRAKİ HABER

Öğrenmek istiyorsanız not alın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...