16 Mayıs 2011 08:33

Arızlılılar tapuları valiliğin önüne döktü

Arızlı Sakinleri yine ilginç bir eyleme imza attı. Konutlara yerleştirilirken verilen tapular Arızlı Sakinlerince önce halka dağıtıldı, sonra valiliğin önüne döküldü.Öğlen saatlerinde Sabri Yalım parkında toplanan Arızlı Sakinleri burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Arızlı Sakinl

Arızlılılar tapuları valiliğin önüne döktü
Paylaş

Öğlen saatlerinde Sabri Yalım parkında toplanan Arızlı Sakinleri burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Arızlı Sakinlerinden Çisem Uğur, “Sakarya Bölge İdari Mahkemesinin lehimize verdiği kararın ardından Kocaeli Adliyesinde aleyhimize çıkan kararı tanımıyoruz. AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ‘depremzedeler için 3+1 fazla. TOKİ’den ev verelim’ diyor. Biz depremzedeyiz. Depremin izlerini hâlâ zihinlerimizde yaşıyoruz. Biz çok katlı binalarda kalamayız. Uygun ödemeyle bize 4’er katlı binalar önersinler. Ama bunu da yapmıyorlar. Mahkemenin verdiği karara Arızlı Sakinleri olarak uymayacağız. Bu konutların öğrenci yurdu olmasını istemiyoruz. Eğer kız yurdu olursa bizim çocuklarımız sokaklar da kalmayacak mı?​” dedi.

“EVLERİMİZDEN ÇIKMAYACAĞIZ”

Mahkemenin tahliye kararının ardından Valilik tarafından tebligat beklediklerini söyleyen Uğur, “ biz bu konutlardan çıkmayacağız. Sonuna kadar da direneceğiz. Gerekirse konutların çevrelerine çadırlar kuracağız, yine orada yaşayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından Arızlı Sakinleri Sabri Yalım Parkından çıkarak valilik önüne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada Arızlı Sakinleri yanında getirdikleri çuvallarda bulunan protokolleri İzmitlilere dağıttı. Valilik önüne kadar yürüyen Arızlı sakinleri çuvallardan çıkardıkları protokolleri valilik önüne attı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Halkların birlikteliğini hiçbir güç engelleyemeyecek’

SONRAKİ HABER

İstanbul'da oturma eyleminden sonra çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...