16 Mayıs 2011 08:22

‘Halkların birlikteliğini hiçbir güç engelleyemeyecek’

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel dün çok sayıda seçim bürosu açılışına katıldı. Miting havasında gerçekleşen açılışlarda Şırnak’ta yaşanan çatışmalarda 12 gencin yaşamını yitirmesine büyük tepki vardı.T&u

‘Halkların birlikteliğini hiçbir güç engelleyemeyecek’
Paylaş

Tüzel, dün Bahçeşehir, Boğazköy, Küçükçekmece ve Esenyurt’ta açılışlar gerçekleştirdi. Tüzel’e 68 mücadele önderlerinden ve Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu da eşlik etti. İlk olarak Boğazköy’e giden Tüzel, burada yüzlerce kişi tarafından “Kürt halkı seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı. Büronun açılması ve yaşamını yitiren 12 HPG’yi için yapılan oturma eyleminin ardından Tüzel, Küçükçekmece ilçesinde 4 farklı mahalledeki açılışlara katıldı. İkitelli ve Esenyurt’taki açılışlar öncesi yapılan yürüyüşlerde ise yüzlerce kişi 3 günlük yas nedeniyle siyah pankartlar açarak, “Kürt-Türk kardeştir AKP kalleştir”, “ Oy namustur namus satılmaz” ve “Şehit namirin” sloganları attı. Tüzel akşam saatlerinde de Ardahan Hoçvan Çalabaş Köy Derneği üyeleriyle de buluştu.

Açılışlarda konuşan Tüzel, Türkiye’de direnen halklar emek, barış ve özgürlük dedikçe AKP Hükümeti’nin halkın üzerine şiddetle gittiğini belirterek, “Çatışmasızlık kararına rağmen bu kadar gencin kaybedilmiş olması ve birçok kentte halkın üzerine topla, tüfekle, gazla gidilmesi bu devletin halkına savaş açtığının ifadesidir. Türkiye halkı bu gerçekleri görüyor ve Hükümete hak ettiği yanıtı sandıkta da, sokaklarda da, atölyelerde de, mahallelerde de verecektir.Türk ve Kürt halkının birlikteliğini hiç bir güç engelleyemeyecek” diye konuştu.

‘TÜRK VE KÜRT HALKININ MÜCADELESİ CEVAP OLACAK’

Dersim ve Şırnak dağlarında yaşanan çatışmalar ve öldürülen gençler sokaktaki nefreti de büyütüyor. İkitelli’de bir Kürt kızı “Kürtlerin nefreti büyüyor” dövizi taşıyor.  Boğazköy’de gençler çok sık olmasa da arada “İntikam” sloganları atıyorlar. Ancak Kürt ve Türk emekçilerinin 30 yıllık barış özlemini yok etmek o kadar kolay değil. Az önce “intikam” diyen gençlerden ikisi, “Vallaha abla biz barışı istiyoruz” diyorlar bu sefer ve ekliyorlar:  “Katliamlar artık bitsin istiyoruz başka da bir şey istemiyoruz. Kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Bunun için de mücadele ediyoruz.”

“Bunca çözüm çabalarına rağmen dayatılan bir vahşet var. Kanla beslenen bir iktidar söz konusu. Kürt ve Türk halklarının birlikte geliştireceği bu mücadele, buna en doğru cevap olacaktır” diyor Şevket Beyhan da. Seçim öncesi savaşın kışkırtılmak istendiğine dikkat çeken Beyhan, “Özellikle kaşıdıkları bir yara var ama başarı Kürt ve Türk halkının olacak” diyor.

‘SONUNA KADAR ÇALIŞACAĞIZ’

İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in Giresunlu bir Türk olması Kürt mahallelerinde ayrı bir sevinçle karşılanıyor. Kanarya Mahallesi’nde konuştuğumuz Mehmet Eminkaya, “Tüzel’in yıllardan beri ezilen halkın yanında olduğunu biliyoruz o yüzden biz onunla birlikteyiz, gereken neyse yapmaya hazırız” diyor. Abdullah Arslan ise, “Tüzel’i bu ülkede gerçekten barışın ve kardeşliğin bir arada yürüyebileceği, Kürdün Türkün farketmeyeceği günler için destekliyoruz. Kendisi Giresunlu ama tutup da Kürt halkına destek olması, bu ülkede barışın ve demokrasi olmasını isteyen insanlardan birisi olması çok önemli. Bizim aramızda bulunduğu için kendisine de teşekkür ediyorum. Bu vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşayabilmemiz için Abdullah Levent Tüzel gibi bilinçli, aydın insanların destek vermesi gerekiyor” diye belirtiyor.

Neredeyse her seçim bürosu açılışına katılan Kürt annelerinden Rihan Akgül “O kadar barış istiyoruz ama barış gelmiyor” diyor. Tüzel’i neden desteklediğini sorunca da, “Destekliyoruz ki savaş olmasın, kimse ölmesin. Barış olsun, beraberlik olsun, kardeşlik olsun. Çalışacağız sonuna kadar inşallah Meclis’e de göndereceğiz, bizim hakkımızı arayacak orada” diye yanıt veriyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Yılmaz toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Arızlılılar tapuları valiliğin önüne döktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...