Bulanık'ta silahlı kavga: 7 ölü, 8 yaralı
Muş'un Bulanık ilçesinin Eskiyol (Êliboncîya) köyüne bağıl Bayramlı (Gomîka) ile Goma Gelo mezraları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, 7 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı. Sabah saatlerinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki mezra sakinleri arasında yaşanan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.
Birbirine yakın olan iki mezrada yaşanan silahlı kavgada yaşamını yitirenler ve yaralananlar çevrede bulunan köylüler tarafından Bulanık Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken silahlı kavgada, Bahattin Dost, Nusrettin Dost, Barış Dost, İbrahim Dost, Yakup Dost, Fehim Kundo ve Gıyasettin Kundo yaşamını yitirdi.
İskan Taşkale, Halit Kundo, Sinan Kundo, Yunus Kundo, Fettullah Dost, Mehmet Dost, Talha Dost ve Faysal Dost isimli yurttaşlar ise yaralandı. Bulanık Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan 3 kişi, Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Silahlı kavgada yaşamını yitirenler ise, Bulanık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. (Muş/DİHA)
Evrensel'i Takip Et