16 Temmuz 2013 22:10

Direnişçi işçiler fabrikaya alınmadı

Çorum Mac Tekstil fabrikasında işveren maaşlarını alamadıkları için direniş başlatan 250 işçiyi izne çıkardığını söyleyerek fabrikaya almadı.İşverenin tüm araç servislerini iptal etmesi nedeniyle, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan fabrikaya kendi olanakları ile gelen

Direnişçi işçiler  fabrikaya alınmadı
Paylaş

İşverenin tüm araç servislerini iptal etmesi nedeniyle, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan fabrikaya kendi olanakları ile gelen işçiler, “3 aylık maaşımızı ve diğer haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz” dediler.
Sabah saatlerinde fabrika güvenliği tarafından içeri alınmayan işçilerin yanına gelen Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, ve EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın işçilere destek verdi.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAMIZIN
KARŞILIĞI BU MU?​’

Fabrika önünde görüştüğümüz işçiler ise işverenin her gün farklı bir davranış sergilediğini belirterek, “Bizler asla işimizi aksatmadık. Gece 03.00’lere kadar çalıştık. Büyük fedakarlık gösterdik. Sırf fabrika içerisinde bulunduğu zor durumu aşsın diye sesimizi çıkarmadık. Ama nereye kadar? Burada karı-koca çalışan işçiler var. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Artık sesimizi birileri duysun” şeklinde konuştular.

İŞÇİLER VALİLİĞE YÜRÜDÜ

Öğlene kadar fabrika önünde bekleyen işçiler, daha sonra topluca kent merkezine gelerek bir basın açıklaması yaptı. Valilik önünde yapılan açıklamada işçiler “Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz, sadaka istemiyoruz. Devlet gelip bizim hakkımızda tutanak tutmasın. Selim Şahin bizim hayatımızı söndürdü. Asıl onun hakkında tutanak tutun” dedi.
Bir başka işçi ise siyasi parti temsilcilerine seslenerek, “Seçimlerde herkes yollara düşüyor. Şimdi nerede bu parti başkanları? İster direnişçi ister eylemci desinler biz gece gündüz emeğimizin karşılığını alana kadar direneceğiz” şeklinde konuştu. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi parkı olayları ve forumlar; Türkiye’nin uyanışı

SONRAKİ HABER

Bu da ‘HES sürgünü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...