16 Mayıs 2011 07:05

Uludere'ye giriş çıkış yasaklandı!

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde araç ve yayaların giriş çıkışı valilik tarafından ikinci bir emre kadar yasaklandı.Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında yaşamını yitiren HPG'lilerin cenazelerinin operasyon alanında bırakılmasının ardından dün halkın başlattığı yürüyüşe bugün sivil toplum ö

Uludere'ye giriş çıkış yasaklandı!
Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde araç ve yayaların giriş çıkışı valilik tarafından ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında yaşamını yitiren HPG'lilerin cenazelerinin operasyon alanında bırakılmasının ardından dün halkın başlattığı yürüyüşe bugün sivil toplum örgütleri de katılmak istemişti. Sabah saatlerinde MEYA-DER üyeleri ve STK temsilcileri, sabah 50 araçlık konvoy eşliğinde Şırnak'taki çatışma bölgesine doğru hareket etti. Batman, Mardin, Bingöl, Van, Siirt ve Ağrı illerinden gelen sivil toplum örgütü temsilcileriyle hareket eden konvoyun önü, Uludere İlçesi Balveren Beldesi Milli Karakolu'nda askerler tarafından kesildi. Araçların karakol önünde bekletildiği sivil toplum örgütü temsilcilerine, "Üstlerimizden emir aldık, ikinci bir emre kadar Uludere'ye araçla ya da yaya giriş ve çıkış yasak" dediği belirtildi.

Konuya ilişkin bilgi veren MEYA-DER Başkanı Hüseyin Kuzu, savcı ve askeri yetkililerle yaptıkları görüşmede, ilçeye giriş çıkışın yasaklandığını öğrendiklerini söyledi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: AKP PKK'li öldürerek oy toplamaya çalışıyor

SONRAKİ HABER

Yas tutmak savcılık kararıyla yasaklandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...