16 Mayıs 2011 06:54

Demirtaş: AKP PKK'li öldürerek oy toplamaya çalışıyor

Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 12 gerillanın yaşamını yitirmesini Milliyet Gazetesinden Aslı Aydıntaşbaş’a değerlendiren Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Hakkari Adayı Selahattin Demirtaş, orduya operasyon emrinin AKP tarafından verildiğini söyledi. Demirtaş, “AKP mümkün olduğunca PK

Demirtaş: AKP PKK'li öldürerek oy toplamaya çalışıyor
Paylaş

“AKP çok tehlikeli bir iş yapıyor, ateşle oynuyor. Çatışmanın bu bölgeye sıkışmasından rahatsız değil. Bakın en fazla tepki gösterdikleri Kastamonu’daki polisin can vermesi oldu. Oysa geçen hafta Silopi’de de iki polis can verdi ama Başbakan’ın derdi değil” diyen Demirtaş, “Bölge’de insanların duygusallığı, öfkesi yüzlerinden okunuyor. Bunu Türkiye’nin Batı’sında hissetmezsiniz ama buralarda taziye havası var. Sokakta her an hissediyorsunuz. İnsanların bir yakını ölmüş gibi. Aysel Hanım kötü şeyler olacak dediğinde insanlar ‘Bizi tehdit ediyorlar’ dedi. Oysa söz ettiği bu tırmanıştı. Bize göre orduya operasyon emrini AKP verdi. Mümkün olduğunca PKK’li öldürüp oy almaya çalışıyor. Türk milliyetçisi oyları arttırmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIN GERÇEK YÜZÜ BU

“Aynı kasetler gibi bu da MHP’yi baraj altında bırakma projesinin bir parçası” diyen Demirtaş, “Ben Başbakan’ın milliyetçiliğe giden bu yoldan seçim sonrası dönüş yapacağını sanmıyorum. Şimdi gördüğümüz başbakanın gerçek düşünceleri. Yıllardır AB desteği gibi sebeplerle bunu gizledi, daha liberal bir çizgi çizdi ama referandum sonrası artık devletleşti. Gerçek çizgisine döndü. İşçiye de, aydına da, öğrenciye de daha pervasız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta askerler okulu taradı

SONRAKİ HABER

Uludere'ye giriş çıkış yasaklandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...