16 Temmuz 2013 19:42

Hataylıların öfkesi dinmiyor

Gezi eylemlerinde polis tarafından ya da sivil görünümlü kişiler tarafından öldürülenlerin faillerinin bulunması için Antakya’da eylemler devam ediyor. Ödürülenlerden Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın Antakyalı olması ise, Hataylıların öfkesini arttırıyor. Antakya’da 5 gündür yapıl

Hataylıların öfkesi dinmiyor
Paylaş
Kadir Baziki

5 GÜNDE 70 KİŞİ YARALANDI

Son 5 gün içinde polis müdahalesi sonucu 70 vatandaş yaralandı. Hafif yaralılara mahalle arasındaki revirde müdahale edilirken, durumu ağır olanlar ise hastanelere sevk edildi. Yaralılardan, kafasına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle Antakya Akademi Hastanesinde tedavi gören Yılmaz Öztürk’ün durumu ise iyiye gidiyor. Antakyalılar, Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın failleri yargılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtiyor.

BELEDİYE ÇÖPLERİ TOPLAMADI

Antakya Belediyesi olaylar sırasında çöpleri toplamadı. Ortaya çıkan kötü koku, yaşamı olumsuz etkiledi. Halk, birkaç saat içinde tüm mahalleleri temizledi. Belediye ve Valiliğe isyan eden vatandaşlar, eylem yaptıkları için cezalandırıldıklarını dile getirdi.


ABDULLAH’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YER ÇİÇEKLER İÇİNDE

Abdullah Cömert’in Armutlu Mahallesi’nde öldürüldüğü sokağa, saksılar içinde Mersin Ağaçları ve evlerden getirilen çiçekler bırakıldı. Halk tarafından anıt alana dönüşen mekana, Ali İsmail Korkmaz’ın da fotoğrafı asıldı.


Polisin sokak içlerine girerek evlere gaz bombası atması, başta kadınlar olmak üzere mahalle halkında öfkeye yol açtı.

Armutlu, Gazi ve Elektrik Mahallelerinin girişlerine barikat kuran halk, sabaha kadar nöbet tuttu. Mahalleliler, barikat oluşturmak için evlerindeki eşyaları dahi kullanıyor.

Kadınlar, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, mutfak masası, kabartma tablo, çeyiz sandığı, iş tezgâhı, kapı, pencere, oturma grubu ve koltukları kullandıkları barikatla polisin müdahalesini engellemeye çalıştı. (Hatay/EVRENSEL)


Fotoğraflar: Murat Toprak

ÖNCEKİ HABER

Seçimle gelenler, hiç gitmezler mi?

SONRAKİ HABER

Çalışma süresine protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...