15 Temmuz 2013 21:50

Mac Tekstil direnişi büyüyor

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Mac Tekstil fabrikasında geçtiğimiz perşembe günü başlayan iş bırakma eylemi yeni katılımlarla devam ediyor.Yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamayan 60 işçi geçtiğimiz perşembe günü iş bırakmıştı. İş bırakma eylemi dün fabrikanın tamamına yayıldı. 250 i

Mac Tekstil direnişi büyüyor
Paylaş

Yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamayan 60 işçi geçtiğimiz perşembe günü iş bırakmıştı. İş bırakma eylemi dün fabrikanın tamamına yayıldı. 250 işçi, maaşlarını alana kadar işbaşı yapmamaya karar verdi.

Öte yandan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformuna bağlı sendika başkanları ve yöneticileri ile EMEP yönetici ve üyeleri, fabrika önüne gelerek işçilere destek verdi. Sabah 08.30 sularında fabrika önüne gelen sendika temsilcileri, bir müddet kapıda bekledi. Bu esnada içeride ise Genel Müdür Selim Şahin işçilerle bir toplantı yaptı. Şahin, işçilerden işbaşı yapmalarını, aksi takdirde para ödemesi yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine tüm işçiler iş bırakma kararı aldı.

GENEL MÜDÜRLE GÖRÜŞME YAPILDI

3 aydır maaş alamayan 250 işçiye destek vermek amacıyla fabrika önüne gelen sendika temsilcileri, işçilerle yaptıkları görüşmenin ardından Genel Müdür Selim Şahin ile de bir görüşme yaptılar.

Sendika temsilcilerine işçilerin iş başı yapmamaları halinde asla ödeme yapmayacağını söyleyen Fabrika Genel Müdürü Selim Şahin, “Fabrika olarak ödeme güçlüğüne düştük. Şu an iflas erteleme kararı bekliyoruz. Mac Tekstil’in son 5 yıldır hiçbir çeki yazılmadı, hiçbir kredi ödemesinde problem yaşanmadı. 250 çalışanı olan bu şirketin kurtarılması lazım. Bir şirketi dedikodular yıkar. Tedbir kararı alınmasının ardından müşterilerimizi kaybetmeye başladık. Yılbaşından itibaren elimizde çok büyük bir iş vardı. Şirketimiz zora düşünce bu işi de kaybettik. Bizim 2 aylık giderimiz 1 milyon 100 bin lira. Gelirimiz ise bunun altında. Bu fabrikayı aldığımız günden buyana 10 milyon lira zarara uğradık” dedi.

FABRİKAYI ZARARA UĞRATAN İŞÇİLERMİŞ

Şahin, işçilerin özverili çalışmadığını iddia ederek, “İşçiler sürekli rapor alıyor. Ya beli ağrıyor, ya ayağı ağrıyor. Sürekli 20 kişi eksik çalışıyoruz. Saatte 200 iş çıkarmamız gerekirken, biz 160’a da razıydık ancak en fazla 130’u buluyor. Bu nedenle zararımız korkunç boyutta. İşçiler, iş bırakma nedeniyle fabrikayı boşa düşürdüler. İş bırakan işçiler hakkında da dava açacağız” şeklinde konuştu. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halka başka, patronlara bambaşka iftar!

SONRAKİ HABER

Kumpanyanın en kıymetlisi: Zilzurna

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...