15 Temmuz 2013 19:55

Ali İsmail'i linç eden polisler nerede?

Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında polis saldırısından kaçarken ara sokaklarda sivil kişiler  tarafından sopalarla dövülerek hayatını kaybeden Ali Korkmaz’ın faillerinden biri gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı.Soruşturmayı yürüten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, bölgedeki i

Ali İsmail'i linç eden polisler nerede?
Paylaş

Soruşturmayı yürüten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, bölgedeki işyerlerine  ait güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini, inceleme sonucunda Korkmaz’a saldıranların tespit edildiği ve bu kişilerin polis olmadığını iddia etti.

‘GÖRÜNTÜLERİ SİLENLER POLİSTİ’

Emniyetin açıklamasını ve 1 kişinin gözaltına alınmasını gazetemize değerlendiren Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Av. Gürkan Korkmaz, emniyetin açıklamasının samimi olmadığını söyledi. Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anını ortaya koyan görüntüleri kaybeden, kamera kayıtlarını silen, hard diskleri bozanın polisler olduğunu belirten abi Korkmaz “ Saldıranlara yardımcı olan, destek olan da polisler. Ne tesadüftür ki emniyetten, görüntülerde polis yok açıklaması yapılıyor” dedi.

FAİLLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ

Abi Korkmaz kendi izlediği ve İnternet sitelerinde dolaşan görüntülerde de saldırganların arasında sivil polislerin net bir şekilde göründüğünü belirterek, “Sivil polislerin ellerinde cop ve telsizler çok net görünüyor. Eskişehir Valisi ‘Türk polisi bunu yapmaz’ diyor. Bu açıklamalar çok üzücü. Biz bir canımızı kaybetmemize rağmen sağduyulu davranırken onlar nasıl açıklamalar yapıyorlar. Biz bu davanın ve faillerinin peşini bırakmacağız” dedi.   (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın yoğun bakımda, ailesi hastane önünde

SONRAKİ HABER

İşsizlik geçen yıla göre arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...