15 Temmuz 2013 17:40

Aydın yoğun bakımda, ailesi hastane önünde

Dikmen’de, dün gece polisin Gezi protestosuna saldırması sırasında yaralanan Aydın Ay, Ankara Numune Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde yoğun bakımda, ailesi de hastane önünde bekleyişte.Yaklaşık 2 metre yakınındaki araçtan atılan gaz bombası sonucu alnından yaralanan Ay’ın bilinci yerinde ve Ay konuşabiliyor. Ay&rsquo

Aydın yoğun bakımda, ailesi hastane önünde
Paylaş
Birkan Bulut

Yaklaşık 2 metre yakınındaki araçtan atılan gaz bombası sonucu alnından yaralanan Ay’ın bilinci yerinde ve Ay konuşabiliyor. Ay’ın kafatası ve elmacık kemiklerinin kırıldığı öğrenildi. Hastaneye getirilmesinin ardından yoğun bakıma alınan Ay’ı, Ethem Sarısülük’ün ailesi de yalnız bırakmadı. Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ve eşi Çiğdem Diren Sarısülük hastaneye gelerek Ay ailesine destek oldu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz anne Menekşe Ay, oğlunun biri 3 yaşında, diğeri ise 3 aylık iki çocuk babası olduğunu söyledi. Bebeğin kendisinde olduğu gece oğlunun yaralandığını duyduğunu ve hastaneye geldiğini aktardı.

‘HUKUKİ İŞLEM BAŞLAYACAK’

Daha önce yine polisin gaz bombası atması sonucu başından yaralanan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Dilan Dursun’un da avukatlığını yapan, Aydın Ay’ın avukatı Deniz Özbilgin, olayla ilgili bu hafta içerisinde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Daha önce yaşanan benzer olaylarda delillerin karartıldığına dikkat çeken Özbilgin, hızla hukuki işlemlere başlayacaklarını açıkladı.

Dikmen’deki eylemde koyu renkli bir akrep aracının sürekli hedef gözeterek gaz bombası attığını belirten Özbilgin, bu akrebin polise mi, askere mi, özel harekata mı bağlı olduğuna ilişkin amblem ya da işaret olmadığını söyledi. Özbilgin insanları hedef alarak sürekli gaz bombaları atan akrepteki polisin kask numarasını da tespit ettiklerini açıkladı.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Palalı’ya hapis istemi önergesi

SONRAKİ HABER

Ali İsmail'i linç eden polisler nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...