15 Temmuz 2013 17:29

Siyah gencin katilinin bırakılmasına öfke

ABD’de 17 yaşındaki siyahi genç Trayvon Martin’i öldüren Zimmerman’ın davasında zanlı George Zimmerman’ın suçsuz bulunması ülkede büyük tepkilere sebep oldu. Ülkenin bir çok şehrinde karar geniş gösterilerle protesto edildi, binlerce insan sokağa döküldü. New York’taki gösterilerd

Siyah gencin katilinin bırakılmasına öfke
Paylaş

ABD’de 17 yaşındaki siyahi genç Trayvon Martin’i öldüren Zimmerman’ın davasında zanlı George Zimmerman’ın suçsuz bulunması ülkede büyük tepkilere sebep oldu. Ülkenin bir çok şehrinde karar geniş gösterilerle protesto edildi, binlerce insan sokağa döküldü. New York’taki gösterilerde 12 kişi gözaltına alındı.

New York’taki Union Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi sloganlar eşliğinde Times Meydanı’na yürüdü. Daha sonra New York’un yukarı kısmına doğru hareket eden göstericilerden 12 kişi gözaltına alındı. California’daki gösterilerde eyaletin işlek yolları I-10 karayolunu araç trafiğine kapattı. Gösterilerinin ülke geneline yayılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

ABD’de 17 yaşındaki siyahi genç Trayvon Martin, 26 Şubat 2012’de Site Bekçisi George Zimmerman tarafından “şüpheli” görüldüğü gerekçesiyle öldürülmüştü. Zimmerman’ın meşru müdafaada bulunduğu gerekçesiyle serbest bırakılması ise büyük tepkiye yol açmıştı.

BARACK OBAMA SÖZÜNÜ TUTMADI

ABD Başkanı Barack Obama, ülkenin Florida eyaletinde Trayvon Martin adlı siyah bir genci öldürmekle suçlanan gece bekçisi George Zimmerman’ın mahkemece suçsuz bulunmasının ardından “sükunet” çağrısında bulundu. Obama, Martin’in ölümünün ABD için bir trajedi olduğunu, ama “ülkenin bir hukuk devleti olduğunu ve jürinin kararını verdiğini” söyledi., ABD Başkanı Barack Obama, daha öncede öldürülen gencin ailesine olayla ilgili kapsamlı soruşturma yapılacağı sözünü vermişti. Hatta Obama, bu trajik olayı düşündüğünde aklına kendi çocuklarının geldiğini söylemişti. Trayvon Martin’i öldüren Zimmerman’ın serbest kalmasıyla Obama verdiği sözünü unuttuğunu gösteriyor. (DIŞ HABERLER)

SONRAKİ HABER

Günaydın çocuklar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...