15 Temmuz 2013 16:32

Cemaat-i İslamî liderine hapis

ULUSLARARASI Savaş Suçları Mahkemesi, ülkenin 1971’deki bağımsızlık savaşında işlediği suçlar nedeniyle Cemaat-i İslamî örgütünün eski lideri 91 yaşındaki Gulam Azam’ı 90 yıl hapis cezasına çarptırdı. Fakat mahkeme, hakkında 60’tan fazla ‘İnsanlığa karşı suç işlemek’ suçlamas

Cemaat-i İslamî liderine hapis
Paylaş

ULUSLARARASI Savaş Suçları Mahkemesi, ülkenin 1971’deki bağımsızlık savaşında işlediği suçlar nedeniyle Cemaat-i İslamî örgütünün eski lideri 91 yaşındaki Gulam Azam’ı 90 yıl hapis cezasına çarptırdı. Fakat mahkeme, hakkında 60’tan fazla ‘İnsanlığa karşı suç işlemek’ suçlaması bulunan Azam’ı, aralarında işkence, tecavüz ve cinayetin de bulunduğu beş suçtan mahkûm etti. Azam ve Cemaat-i İslamî örgütünün diğer önde gelen isimlerinin yargılanması, Bangladeş tarihinde önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.
Mahkeme kararı öncesinde, Cemaati-i İslamî taraftarları ve polis arasında çatışmalar yaşandı. Pek çok şehirde düzenlenen gösteriler sırasında polisin eylemcilere plastik mermilerle ateş ettiği ve olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinin ocak ayından bu yana verdiği kararların ardından çıkan çatışmalarda olaylarında 100’den fazla kişi yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da 3 işçi öldürüldü

SONRAKİ HABER

'İhvan için gizli toplantı yapıldı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...