15 Temmuz 2013 16:11

Siirt savcısı, Çekin’in tutuklanmasını istedi

SİİRT’te 13 ve 17 yaşındaki iki kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve görevlerinden istifa eden Abdullatif Çekin’in serbest bırakılmasına savcı itiraz etti. Siirt Asliye Ceza Mahkemesine başvuran Siirt Cumhuriyet Savcısı, Mutlu Bulut Çekin’in tutuklanmasını istedi. Ayrıca

Siirt savcısı, Çekin’in tutuklanmasını istedi
Paylaş

SİİRT’te 13 ve 17 yaşındaki iki kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve görevlerinden istifa eden Abdullatif Çekin’in serbest bırakılmasına savcı itiraz etti. Siirt Asliye Ceza Mahkemesine başvuran Siirt Cumhuriyet Savcısı, Mutlu Bulut Çekin’in tutuklanmasını istedi. Ayrıca Siirt Sulh Ceza Mahkemesi, Çekin’in soruşturmasına ilişkin gizlilik kararı aldı.

ÇOCUKLARA KORUMA

Cinsel istismara uğradıkları belirtilen kız kardeşler 17 yaşındaki M.A ile 13 yaşındaki S.A’nın yanı sırada S.A’nın ikizi G.A. Siirt Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünce koruma altına alındı. İki kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla cumartesi gecesi adliyeye sevk edilen Çekin, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, haftada 3 gün karakola imza atması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. BDP Çekin’i partiden ihraç etmiş ve derhal tutuklanmasını istemişti.

Çekin’in serbest bırakılmasına tepkiler de sürüyor. Batman Kent Kadın Meclisi, M.A. ve S.A’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin’in derhal tutuklanmasını istedi.

Batman’da konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan BDP İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa, Abdullatif Çekin’i partiden ihraç ettiklerini hatırlatarak, yargının da gerekeni yapmasını istedi. “Devlet o şahsı koruyup, serbest bırakmıştır. Bizi en çok üzen de serbest bırakma kararını bir kadın hakimin vermiş olmasıdır” dedi. Yargının Çekin’i ‘kız çocuklarının rızası olduğu’ iddiasıyla serbest bırakmasına tepki gösteren, Çarboğa, “Asıl bu rızayı gösteren devlettir. O yüzden bu suçu işleyen şahıs kadar devlet de suçludur” dedi.

İHD Batman Şubesi de yazılı bir açıklama yaparak, Abdullatif Çekin’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını eleştirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pek çok kentte 14 Temmuz anması

SONRAKİ HABER

STV seyircisine kırmızı et zulmü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...