16 Temmuz 2013 09:44

Behçet Uz işçileri işlerini istedi

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi önünde 18 taşeron sağlık işçisi geçtiğimiz günlerde yaşları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. İşten çıkarılmalarla ilgili bugün hastane bahçesinde basın açıklaması düzenlendi, açıklamada konuşan işçiler işe iadelerini istedi.Bas

Behçet Uz işçileri işlerini istedi
Paylaş

Basın açıklamasında konuşan işten çıkarılan sağlık işçilerinden Rahmi Değirmenci “Her ihale değişikliğinde işimizi kaybetme korkusu ile çalıştığımız işlerimizden, sonunda yaşımız bahane edilerek 5 Temmuz günü 25 arkadaş işten çıkarıldık. Ancak 7 arkadaşımız işe geri alındı. Yaşımız gerekçe gösterilerek işten çıkarılsak da sorunun temelinde bizlerin emeğini ihale masalarında, bizim söz hakkımız dahi olmadan, pazarlayan taşeron düzenin olduğunu biliyoruz” dedi.

Yıllardır emek verdikleri hastanelerinde 3 yıl ile 20 yıl arası işçilerin alın teri olduğunu dile getiren Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü “Şirket değişti, sizinle çalışmak istemiyoruz, ‘emekliğiniz gelmiş’ denilerek hiçbir hakkımız verilmeden işten çıkarıldık. Bize verilen bu bayram hediyesine cevabımız, işimizi geri istiyoruz.”

Durumunu açıklamak isteyen İlimdar Kabalak ise koltuk değneklerini göstererek ayağından bir sakatlık geçirdiğini, bunun için rapor aldığını fakat 13 gün sonra habersiz işten çıkarıldığını belirttiği konuşmasında “Ben evliyim, üç tane liseye giden çocuğum var ve başka gelirim yok; kararı siz verin” dedi.

‘SAĞLIK TAŞERONLA SÜRMEZ’

Söz alan SES Şube Başkanı Veli Atanur ise taşeron ihalelerine taşıma ve inşaat şirketlerinin dahi girdiğini ve kazandığını vurguladığı konuşmasında, “Sağlık taşeronla sürdürülemez, bu kamunun zararınadır” dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise konuşmasında “İZELMAN ve İZENERJİ işçileriyle buraya geleceğiz ve taşerona karşı arkadaşlarımızın yalnız olmadığını göstereceğiz. Arkadaşlarımız işe alınmazsa hep birlikte burayı yangın yerine çevireceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de intihar saldırısı: Çok sayıda ölü

SONRAKİ HABER

BirGün’ün ‘Isıran Polis’ haberine soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...