12 Temmuz 2013 09:07

3. Köprü rezaleti

Temeli geçtiğimiz aylarda atılan ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü adı verilmesinden dolayı ayrıca tepki toplayan 3. Boğaz Köprüsü’nün imar planlarında ve projede belirtilen yerde yapılmadığı, yanlış bir güzergahta yapılmaya başlandığı ortaya çıktı.Yanlışlığın ortaya çıkmasından sonra Ulaştırma, Den

3. Köprü rezaleti
Paylaş

Yanlışlığın ortaya çıkmasından sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, köprü ve köprü güzergahıyla ilgili yapılan mevcut imar planlarının tamamını iptal etti.

11 Haziran 2013 tarihinde Bakan Binalı Yıldırım imzasıyla yapılan iptal kararı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere köprü güzergahının geçeceği bölgede sınırları bulunan tam 15 ilçe belediyesine gönderildi.

Sarıyer gazetesinden Bekir Batu’nun haberine göre Bakanlığın iptal kararı, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere köprü ve uzantı yollarının bulunduğu Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Beykoz, Sancaktepe, Pendik, Eyüp, Sultangazi, Sarıyer, Büyükçekmece, Başakşehir, Çatalca, Çekmeköy, Sultanbeyli, Silivri belediyelerine gönderildi.

ORMANLAR YOK YERE KATLEDİLMİŞ

Ulaştırma Bakanlığı’nın iptal kararıyla birlikte, 3. Boğaz Köprüsü bir anda kaçak duruma düşmüş oldu. Bakanlığın bölgedeki imar planlarını iptal etmesinden sonra bölgede devam eden tüm çalışmalar da yasal olmaktan çıkmış, 11 Haziran’dan beri yürütülen tüm çalışmalar da suç sınırları içine girmiş oldu. Ayrıca köprü güzergahında ve uzantı yolları üzerinde kaldığı gerekçesiyle bölgede yapılan orman katliamının da yok yere yapıldığı ortaya çıktı. Harita üzerinde köprünün ve bağlantı yollarının geçeceği yerler olarak belirlenen güzergahın, gerçekte farklı yerden geçtiği anlaşıldı. Böylece müteahhit firmanın, köprü güzergahı diye yanlış bölgelerdeki ormanlık alanları tıraşladığı ve yok yere yanlış bölgelerde orman katliamı yaptığı görüldü.


KAMULAŞTIRMA BEDELİ İÇİN Mİ YAPILDI?

Güzergahın dışına çıkılması ve yanlış bölgelerde çalışmalar yapılmasından dolayı iptal edilen imar planlarının, önümüzdeki aylarda yeniden hazırlanması ve bakanlık tarafından onaylanması bekleniyor. İddiaya göre köprünün yapılacağı güzergahın dışına çıkılmasının nedeni, bölgedeki kamulaştırma bedelini düşürmek ve müteahhit firma tarafından ödenmesi beklenen kamulaştırma bedelini azaltmak. Yani, köprü bağlantı yollarını tapulu araziler yerine devlete ait ormanlık alanlardan geçirerek kamulaştırma bedelini en aza indirmek ve böylece hak sahiplerine milyonlarca dolarlık kamulaştırma bedeli ödemekten kurtulmak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Remzi Kartal:Karayılanın tasfiyesi iddası dezenformasyondur

SONRAKİ HABER

Bingöl'de HES'ler için ÇED raporu kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...