11 Temmuz 2013 05:48

200 işçi greve başladı

Bitlis merkezde inşa edilecek olan ve "Çarşı inşaatı-AVM" olarak bilinen alışveriş merkezi inşaatında çalışan 200'e yakın işçi, ücretlerini alamadıkları için greve başladı.Bitlis merkezde TOKİ tarafından taşeron firmaya yaptırılan "Bitlis çarşı-AVM" inşaatı işçileri aylardır maaş alamadıkl

200 işçi greve başladı
Paylaş

Bitlis merkezde inşa edilecek olan ve "Çarşı inşaatı-AVM" olarak bilinen alışveriş merkezi inşaatında çalışan 200'e yakın işçi, ücretlerini alamadıkları için greve başladı.

Bitlis merkezde TOKİ tarafından taşeron firmaya yaptırılan "Bitlis çarşı-AVM" inşaatı işçileri aylardır maaş alamadıkları için greve başladıklarını duyurdu. Son 4 aydır maaş alamadıkları için greve başladıklarını belirten yaklaşık 200 işçi, grev gerekçelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Duyarlılık çağrısına yer verilen açıklamada, yaşadıkları sorunlarla baş başa kaldıkları ve hiçbir yetkilinin müdahale etmediği belirtilerek, "Bitlis çarşı inşaatını TOKİ'den taşeron firma olarak alıp yapmakta olan Özgünsan Ltd. Şti. ve Adabağ Ltd. Şt. iş ortaklığı bünyesinde yaklaşık olarak 200 emekçi çalıştırılmaktadır. Günde yaklaşık 11-12 saat alınteri döken, yağmur çamur demeden kimi zamanda güneşin kavurucu sıcağı altında inşaat işçiliği gibi zor bir meslek icra eden emekçiler 3-4 ay gibi bir süredir emeklerinin karşılığını alamamaktadır" denildi. Açıklamada, işçiler bugüne kadar tek kuruş alamadıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Adeta vahşi kapitalizmin en barbar ve en hoyrat yüzü burada açıkça sergilenmektedir. Bu durum karşısında hiçbir devlet yetkilisi ve sorumlularından tek bir ses bile çıkmış değil. Oysaki, asıl işveren de devlet ve TOKİ'dir. Dolayısıyla yaşanmakta olan; insan hak, onur ve haysiyetini ayaklar altına alan bu durum Türkiye'de adeta kanıksanmış bir durumdadır. Bu durum içler acısı bir olay olup ne demokratik kamuoyu ne de devlet kurumları tarafından dikkate alınmamaktadır. Hele hele işçi sendikaları tarafından hiçbir denetime tabi tutulmadığı gibi adeta ciddiye bile alınmamaktadır."

İNSANİ YAŞAM KOŞULLARINDAN MUAF TUTULUYORUZ

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: "Bitlis'te bulunan işçi sendikaları, belediyeler, BDP ve AKP'ye açıkça çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki; gerçek anlamda emekçilerin hak ve hukukunu koruduğunuzu düşünüyor ve siyasi anlayışınızın bunu gerektirdiğini söylüyorsanız buyurun AKP ve BDP milletvekilleri teftişe gelin de emekçilerin emeklerinin karşılığını hiç alamadıkları gibi insani yaşam koşullarından da nasıl tamamen muaf tutulduklarını gözlerinizle görün. Bizce bunu yapmanız görevinizi en iyi şekilde yerine getirdiğiniz anlamına gelecektir. Bu hukuksuzluğun giderilmesi için başta Bitlis milletvekilleri olmak üzere belediyeler ve işçi sendikalarını göreve çağırıyoruz." Açıklamada, 200 işçinin başlattığı grevin işçilerin şartları düzeltilene kadar devam edeceği kaydedildi. (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim Dayanışması üyeleri serbest bırakıldı!

SONRAKİ HABER

Federal Kürdistan halkı: Hükümet sınır kapısını açsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...