10 Temmuz 2013 12:26

Yolsuzluk yol alıyor

Herkesin duyduğu, hissettiği ve bizzat yaşadığı, yandaş şirketlerin ‘göz kamaştıran’ büyümesiyle istatistiklere yansıyan, küçücük kırtasiyelerden dev matbaalar oluşturan ihale yolsuzlukları Küresel Yolsuzluk Haritasıyla da tescillendi.  Türkiye her yıl yayımlanan küresel yolsuzluk araştırmasında yolsuzluğu

Yolsuzluk yol alıyor
Paylaş

Transparency International kurumu tarafından 107 ülkede 114 bin katılımcıyla gerçekleştirilen ankette temel soru yolsuzluk vakalarının artıp artmadığı. Anket sonucuna göre bir önceki yıla göre yolsuzluk vakalarının arttığı ülkelerin sayısında büyük bir artış var.
ABD, Batı Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı, Güney Amerika, Rusya ve Çin de Türkiye gibi katılımcıların yolsuzluk vakalarında artış olduğuna inandığı diğer ülkeler oldu.

DEĞİŞİM GÖSTERMEYE ÜLKELER

Listede yolsuzluk vakalarında herhangi bir değişim olmadığına inanılan ülkeler, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Güney Kore, Kırgızistan, Letonya, Norveç ve İsviçre oldu.
Listede yolsuzluk vakalarının azaldığına inanılan 11 ülke yer aldı. Bu ülkeler sırasıyla Azerbaycan, Belçika, Kamboçya, Fiji, Gürcistan, Filipinler, Rwanda, Sırbistan, Güney Sudan, Sudan ve Tayvan oldu.


BÜYÜME TAHMİNLERİ 5. KEZ DÜŞÜRÜLDÜ

IMF, küresel ekonomik tahminini geçen yıldan bu yana beşinci kez düşürdü. Son düşürmeyle; 2013 Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na (DEG) göre, küresel ekonomi bu yıl yüzde 3.1 büyüyecek. Nisan ayında açıklanan raporda bu oranlar bu yıl için yüzde 3.3, gelecek yıl için de yüzde 4 olarak kaydedilmişti.
Raporda, ABD’de otomatik bütçe kesintilerini 2014’e kadar devam edeceği öngörüsü ile ABD ekonomisi için 2013 büyüme tahmini yüzde 1.7, Japonya büyüme tahmini yüzde 2.0, Avro Bölgesi büyüme tahmini ise bölgenin resesyonda kalacağı öngörüleri ile yüzde 0.6 oldu.
Raporda, “eski tehlikeler” devam ederken, yeni risklerin de öne çıktığına işaret edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Polisten gazeteciye şok tehdit: Ekmeğinle oynama

SONRAKİ HABER

‘Yeryüzü sofrası’na tek satır yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...