15 Mayıs 2011 10:17

Direnişteki işçiler bir araya geldi

Birleşik Metal-İş sendikası üyesi Bekaert işçilerinin sürdürdüğü fabrika işgal eylemi, gelen desteklerle birlikte gün geçtikçe büyüyor. Düzce’de Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi oldukları için işten atılan ve seslerini duyurmak İstanbul’a yürüyen Mas-Daf işçileri de Bekaer

Direnişteki işçiler bir araya geldi
Paylaş

Ziyaret sırasında konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “65 yıllık tarihimizde ne iktidarlara ne de işverene teslim olmadık. Şu anda ise işçilere her alanda saldırılar geliştirildi. Asla teslim olmayacak mücadele edeceğiz” dedi.

Serdaroğlu’nun ardından söz alan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise, Türkiye’de sorgusuz sualsiz işten atılmaları meşrulaştıran bir siyasi iktidar ile karşı karşıya bulunduklarını kaydetti.

İşçilerin aileleri ve çocukları ellerinde destek pankartları ve alkışlar ile yakınlarının mesaiden çıkmasını bekledi. Mesai çıkışı oluşturdukları kordon ile fabrikadan çıkan 400 işçi, tel örgülerin önünde bekleyen ailelerinin yanına giderek sloganlar attı. Sık sık “Direniş var yılgınlık yok”, “Atılan işçi sayısı 9, onlar yoksa biz de yokuz” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” şeklinde sloganlar atıldı. Ziyaret sonunda da fabrika önünde bekleyenler hep bir ağızdan “Babalar işsiz, çocuklar aç” sloganını attılar. (Kocaeli/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Manisa’da taşımalı AKP mitingi!

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: O bakanları açıkla!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...