10 Temmuz 2013 09:49

2022 Dünya Kupası kışın oynanabilir

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Eurosport’tan Alexis Billebault’un Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası hakkındaki sorularını cevapladı. Blatter, yaz ayında Katar’da Dünya Kupası düzenlenemeyeceğini ifade ederek “Bu yüzden kış ayı ve hava sıcaklıklarının daha düşük olduğu zamanlar tercih edilmeli. İlkbahar veya s

2022 Dünya Kupası kışın oynanabilir
Paylaş

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Eurosport’tan Alexis Billebault’un Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası hakkındaki sorularını cevapladı. Blatter, yaz ayında Katar’da Dünya Kupası düzenlenemeyeceğini ifade ederek “Bu yüzden kış ayı ve hava sıcaklıklarının daha düşük olduğu zamanlar tercih edilmeli. İlkbahar veya sonbahar yerine yılın son günlerinde gelecek şekilde düşünüyoruz” dedi. Blatter, bu tarihte oynanacak bir dünya kupasının Avrupa liglerini zor durumda bırakacağı görüşüne de “1 sezonluk bir değişiklik düşünülebilir” dedi. FIFA Başkanı, “seçimler sırasında rüşvet verildiği ve yolsuzluk yapıldığı” iddiaları yüzünden organizasyonun Katar’dan alınması gibi bir şeyinse söz konusu olmayacağını söyledi.

‘İSRAİL İKNA EDİLDİ’

Öte yandan Sepp Blatter, İsrail’e yaptığı ziyaret hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir araya geldiklerini belirten Blatter, İsrail’in Filistinli sporcuların seyahat hakkının kısıtlanmasına dair tutumundan vazgeçilmesi yönünde anlaşıldığını dile getirdi. Blatter, İsrail’in bu meseleyi “ulusal çıkarlarına tehdit” olarak gördüğünü ve Netanyahu’dan sorunun çözümüne dair söz aldığını ifade etti. Filistinli sporcular, İsrail’deki kısıtlamalar sebebiyle Batı Şeria ve Gazze arasında seyahat edemiyor. Filistinli milli futbolcu Mahmud Sarsak, bu sebepten tutuklanmış ve 3 yıl hapis yattıktan sonra başladığı açlık grevi sonrası serbest bırakılmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IAAF: Türkiye men edilmeyecek

SONRAKİ HABER

Kanal 7’den Kemal Sunal’a sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...