09 Temmuz 2013 10:38

Göçmen esnafları nasıl öldürdüklerini anlattılar

2000-2007 yılları arasında 8’i Türkiye, biri Yunanistan’dan olmak üzere 9 göçmen esnafı ve bir Alman polisini katleden ırkçı terör örgütü NSU davasında, esnafların nasıl öldürüldüğü görüşülmeye başlandı. 6 Mayısta başlayan ve dün yirmincisi yapılan duruşmada 9 Eylül 20

Göçmen esnafları nasıl öldürdüklerini anlattılar
Paylaş

2000-2007 yılları arasında 8’i Türkiye, biri Yunanistan’dan olmak üzere 9 göçmen esnafı ve bir Alman polisini katleden ırkçı terör örgütü NSU davasında, esnafların nasıl öldürüldüğü görüşülmeye başlandı. 6 Mayısta başlayan ve dün yirmincisi yapılan duruşmada 9 Eylül 2000’de Nürnberg’de katledilen 38 yaşındaki Enver Şimşek’in susturucu takılmış Çeska 7.65 silahıyla nasıl katledildiği ele alınmaya başlandı. Hessen eyaletinin Schlüchtern kasabasında yaşayan ve çiçekçilik yapan Şimşek, Nürnberg’de bir arkadaşının yerine satış yaptığı gün minibüsünün içinde kurşun yağmuruna tutulmuştu. Ağır yaralanan Şimsek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Davanın öğleden sonraki oturumunda Şimşek’in nasıl katledildiği ele alınacak.

GERLACH, ÜÇLÜYE SİLAH GÖTÜRDÜ

Dünkü duruşmada ayrıca tutuksuz yargılanan sanık Holger Gerlach’ın ifadesini alan savcı Dr. Gerwin Moldenhauer dinlendi. Göçmen esnafları katleden ve şu anda hayatta olmayan Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos’a ehliyet ve pasaportunu veren Gerlach’ın ilk ifadesinde arkadaş olduğu için yardımcı olduğunu belirtti. Gerlach, ikinci ifadesinde ise tutuklu sanık Ralf Wohlleben tarafından kendisine verilen silahı Jena’dan Zwickau’ya trenle götürdüğünü ve NSU yöneticilerine teslim ettiğini de itiraf etti. Tanık olarak dinlenen Moldenhauer, Gerlach’ın ifadesinde başsanık Beate Zschaepe’nin örgütün mali işlerine baktığını ve gereken ödemeleri yaptığını da sözlerine ekledi.

DAVA 2014’ÜN SONUNA KADAR SÜRECEK

17 Nisanda başlaması gereken ancak, basına akreditasyon konusunda yaşanan tartışma nedeniyle 6 Mayısta başlayan NSU tavasının ocak ayının ortasında bitmesi hedefleniyordu. Ancak, bu sürenin yıl sonuna kadar uzayacağı tahmin ediliyor.
Dünkü dava öncesinde basına bir açıklama yapan Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) Başkanı Manfred Götzl, davanın 100 duruşmayı aşmasını beklediğini söyledi. Dava kapsamında yaklaşık 600’den fazla tanığın dinlenmesi planlanıyor. Mahkeme başkanı bu nedenle davanın yaklaşık olarak Aralık 2014’ün ortasında biteceğini tahmin ettiğini söyledi. (Münih/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Davutoğlu SUK Başkanıyla bir araya geldi

SONRAKİ HABER

‘Çamlık bizim yedirtmeyiz!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...