09 Temmuz 2013 10:29

‘Uygulama işsizliği arttıracak’

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu YÖK’ün ‘mühendislik tamamlama programı’ ile teknik öğretmenlere mühendislik unvanı verilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazmi Biçer, konuşmasına Makina Mühendisleri Odasına yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Bi&

‘Uygulama işsizliği arttıracak’
Paylaş

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu YÖK’ün ‘mühendislik tamamlama programı’ ile teknik öğretmenlere mühendislik unvanı verilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazmi Biçer, konuşmasına Makina Mühendisleri Odasına yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Biçer, teknik öğretmenlere mühendislik unvanının verilerek bilim ve tekniğin hakim olması gereken mühendislik mesleğinin niteliksiz hale getirilmeye çalışıldığını ifade etti. Biçer, YÖK’ün teknik eğitim fakültelerini kapatıp, teknik öğretmenleri işsiz bırakınca çözümü onlara mühendislik unvanı vermekte bulduğunu belirtti. 80 bin civarındaki teknik öğretmenlere sınavla mühendislik unvanı verilmesinin halihazırda var olan mühendislik işsizliğini arttıracağını belirten Biçer, mühendislik mesleğini niteliksizleştirerek mühendislik çalışması gerektiren alanlarda sorunlara yol açacağını vurguladı.
Çalışma yaşamında iş birliği içerisinde, birlikte faaliyet yürüten iki meslek grubunun gerek eğitim gerek uygulama açısından farklı olduklarını belirten Biçer, iki meslek grubunun politik ve ekonomik açmazlar nedeniyle karşı karşıya getirilmesinin sorunları çözmeyeceğini söyledi. Plansız bir şekilde çok sayıda donanımsız üniversite ve fakülte açılmasına, niteliksiz mühendis yetiştirilmesine ve öğretmenlere mühendislik unvanı verilmesi uygulamalarına son verilmesini isteyen Biçer, “Mühendislik mimarlık, şehir plancılığı öğreniminin planlanmasında TMMOB ve bünyesindeki meslek odaları mutlaka yer almalıdır” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından mühendisler temsili diplomalarını yırtıp T cetvellerini kırarak tepkilerini gösterdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AMB Avro krizini çözemeyecek

SONRAKİ HABER

Nükleer için ÇED raporu Bakanlıkta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...