09 Temmuz 2013 10:28

AMB Avro krizini çözemeyecek

ALMANYA’dan Avro Bölgesi’ndeki krizi Avrupa Merkez Bankası’nın çözemeyeceği açıklaması geldi. Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın Başkanı Jens Weidmann, Avrupa’daki hükümetleri ekonomilerini dengeye sokmaya ve daha sıkı mali kurallar uygulamaya davet etti.Fransa’da düzenlenen bir konferansta konuşan Weidm

AMB Avro krizini çözemeyecek
Paylaş

ALMANYA’dan Avro Bölgesi’ndeki krizi Avrupa Merkez Bankası’nın çözemeyeceği açıklaması geldi. Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın Başkanı Jens Weidmann, Avrupa’daki hükümetleri ekonomilerini dengeye sokmaya ve daha sıkı mali kurallar uygulamaya davet etti.
Fransa’da düzenlenen bir konferansta konuşan Weidmann, Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararının üç  gün sonra yaptığı konuşmasında, “Şu ana kadar uygulanan mali politikalar Avrupa’daki krizi sonuçlarını temizledi ama krize bir çare bulamadı” dedi.
Weidmann, “Bütün bunlar AMB’nin Yönetim Konseyi’nin aldığı kararların sonucu. Kriz bir takım yapısal eksiklikleri ve bu eksiklikliklerin gereksinimlerini göz önüne serdi” diye devam etti.
Weidmann, AMB Yönetim Konseyi’nin en aksi üyelerinden biri olarak kabul ediliyor ve AMB’nin Avro Bölgesi’deki krizle mücadelede güçlü bir tavır sergilemesini istemiyor, hükümetlerin daha çok devrede olmasını istiyor.
Weidmann’ın yorumları böyleyken AB’nin mali politikalardan sorumlu üyesi Olli Rehn, AMB’nin faizleri sabit tutma kararını takdirle karşıladığını, bu kararın Avrupa’yı ABD Merkez Bankası Fed’in desteğini çekeceği korkusunun yaşandığı piyasalardaki dalgalanmaya karşı koruyacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’dan ithalatçıya kur indirimi

SONRAKİ HABER

‘Uygulama işsizliği arttıracak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...