09 Temmuz 2013 10:28

İran’dan ithalatçıya kur indirimi

İran yatırımcıları çekmek için ithalatçı ülkelere yerel para biriminin değerini yüzde 50 düşürdü. ABD ve AB’nin nükleer programına karşı uyguladığı yaptırımlar karşısında ekonomisini ayakta tutmaya çalışan İran, ithalatçı ülkeleri için para biriminin değerini yüzde 50 düşür

İran’dan ithalatçıya kur indirimi
Paylaş

İran yatırımcıları çekmek için ithalatçı ülkelere yerel para biriminin değerini yüzde 50 düşürdü. ABD ve AB’nin nükleer programına karşı uyguladığı yaptırımlar karşısında ekonomisini ayakta tutmaya çalışan İran, ithalatçı ülkeleri için para biriminin değerini yüzde 50 düşürdüğünü açıkladı.
İran Merkez Bankası, İran’dan ithalat yapan bir çok ülkeye ürünlerin fiyatını İran rialinin değerini yarı yarıya düşük göstermeye başladı. İran yabancı yatırımcıları çekmek için sadece para biriminin değerini düşürmekle kalmadı. Tahran yönetimi yabancı şirketlerden alınan vergilerde de yumuşamaya gidiyor.
İran’ın nükleer programını durdurmasına karşı ABD tarafından başlatılan ve Avrupa Birliği’nden de destek gören yaptırım, ülkenin ekonomisini derinden sarstı.
Yaptırımların etkisiyle İran ekonomisinin can damarı petrol ihracatı sekteye uğradı ve bankacılık işlemleri engellendi.
İran’da şu anda yüzde 25’in üzerinde enflasyon söz konusu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IMF’den ABD’ye kesinti uyarısı

SONRAKİ HABER

AMB Avro krizini çözemeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa