09 Temmuz 2013 10:16

İHD: Karar Kopenhag kriterlerine aykırı

İHD, Danimarka Kopenhag Eyalet Mahkemesinin, MMC, Nuçe TV ve ROJ TV’ye yönelik verdiği lisansın iptali kararını protesto ederek, Kopenhag Kriterleri’ne aykırı olan kararın tüm dünyada protesto edilmesi çağrısında bulundu.İHD İstanbul Şubesi, Danimarka’da, Kopenhag Eyalet Mahkemesinin MMC, Nuçe TV ve ROJ TV’nin yayın

İHD: Karar Kopenhag kriterlerine aykırı
Paylaş

İHD, Danimarka Kopenhag Eyalet Mahkemesinin, MMC, Nuçe TV ve ROJ TV’ye yönelik verdiği lisansın iptali kararını protesto ederek, Kopenhag Kriterleri’ne aykırı olan kararın tüm dünyada protesto edilmesi çağrısında bulundu.

İHD İstanbul Şubesi, Danimarka’da, Kopenhag Eyalet Mahkemesinin MMC, Nuçe TV ve ROJ TV’nin yayın lisanslarını iptal etmesi kararını protesto etmek amacıyla Taksim Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgür Gündem gazetesi genel yayın yönetmenlerinden Eren Keskin’in de destek verdiği eylemde, “MMC Nuçe, Roj TV’nin kapatılması basın ve ifade özgürlüğü ihlalidir” pankartı ile “TV’lerin kapatılması NATO-Kopenhag kararı mı” dövizi açıldı. Eylemde konuşan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Ümit Efe, günlerdir Taksim ve Gezi Parkı eylemlerinde halka yapılan polis müdahalesi ve yaşanan gözaltılara dikkat çekerek, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması ve hükümetin bir an önce halkın sesine kulak vermesi gerektiğini belirtti.

‘MEZOPOTAMYA HALKLARININ SESİDİR’

Basın açıklamasını yapan İHD İstanbul Şubesi Yöneticisi Ali Gök, Kopenhag Eyalet Mahkemesinin Kürt kanallarına karşı aldığı kararı kınadıklarını belirterek, “Bu karar, Kürtlerin ve bir bütün olarak Mezopotamya halklarının düşünce, ifade ve haber alma hakkının engellenmesi ve Kopenhag kriterlerinin doğrudan ihlali, yok sayılması anlamına gelmektedir” dedi. MMC, Nuçe TV ve ROJ TV’nin, Roboskî Katliamı’nı ilk kez Türkiye ve dünya kamuoyuna duyuran kanallar olduğunun görmezden gelindiğine, yine Mezopotamya’nın kadim halkları olan Ermenilerin, Süryanilerin, Ezidilerin ve Alevilerin seslerini dünyaya duyuran kanallar olduğuna dikkat çeken Gök, “Biz insan hakları savunucuları, Danimarka hukukunun bu antidemokratik, özgürlük karşıtı kararının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Bu kararın tüm dünyada protesto edilmesi için çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Savcı, palalı saldırgan için tutuklama istedi

SONRAKİ HABER

Yazar ile okurlar bir arada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...