09 Temmuz 2013 08:15

Altay: Umarım gereği yapılır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, “Hakimlerin bir yıl beklemesine gerek yok” sözüne ilişkin, “Olması gereken budur. Umarım gereği yapılır” dedi.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu’ndan sonra yaptığı açıklamaya işaret eden Altay, A

Altay: Umarım gereği yapılır
Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, “Hakimlerin bir yıl beklemesine gerek yok” sözüne ilişkin, “Olması gereken budur. Umarım gereği yapılır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu’ndan sonra yaptığı açıklamaya işaret eden Altay, Arınç’ın ‘vurucu milletvekilleri’ ithamı kabul edilemez olduğunu söyledi.
Altay, şöyle devam etti: “Parlamentoda şöyle bir anlayışı da görüyoruz. İktidar partisine mensup milletvekilleri öyle bir psikolojik moda girdi ki muhalefet partisi milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu’nda kürsüde ‘Recep’ derken ‘Tayyip Erdoğan’ı beklemeden 300 kişi 200 kişi neyse koro halinde kürsüdeki hatibi taciz ettiklerine özellikle son iki aydır tanık oluyoruz.” Bir basın mensubunun, “Anayasa Mahkemesi Başkanı, uzun tutukluluk ile ilgili karara ilişkin ‘hâkimlerin 1 yıl beklemesine gerek yok, tahliye kararı verebilir’ dedi, ne diyorsunuz?​” sorusuna Altay, “Bu yeni bir şey değil. Olması gereken budur. Orta yerde Anayasa Mahkemesi kararı var. Bağlayıcı bir karar, hükmedici bir karar ve bütün hâkimlerin, mahkemelerin bu kararın gereğini yapması lazım. Başkan’ın açıklaması doğrudur. Hukuk normlarına uygundur. Umarım gereği yapılır” yanıtını verdi. Bir soru üzerine Altay, polise karanfil atanın cezaevine gittiğini ama elinde palayla insanları taciz edenin ertesi gün salıverilmesinin de AKP’nin hukuk sistemini nereye getirdiği açısından ibretlik bir örnek olduğunu söyledi. (AnkaANKARA)

ÖNCEKİ HABER

KCK davasında ceza yağdı

SONRAKİ HABER

Türkiye ‘mektup’ tazminatı ödeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa