09 Temmuz 2013 08:08

Karakol inşaatını durdurun!

Dersim merkeze bağlı Sinan köyünde bulunan ve üzerinde karakol inşaat çalışmalarının yapıldığı Sinan Kalesi Harabeleri 1. Derece SİT alanı olarak tescillendi. Dersimliler karakol inşaatının durdurulmasını istiyor.  Dersim’de yapılmasını planlanan 21 askeri karakoldan biri de Dersim’e bağlı Sinan köyünde bulunan tarihi

Karakol inşaatını durdurun!
Paylaş
Şerif Karataş

Dersim’de yapılmasını planlanan 21 askeri karakoldan biri de Dersim’e bağlı Sinan köyünde bulunan tarihi Sinan Kalesi harabeleri üzerinde yapılmakta.

Dersimliler bu uygulamalara yaptıkları yürüyüşlerle tepki göstermişti.

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Korumu Girişimi’nin de Sinan Kalesi Harabelerinin bulunduğu alanın SİT alanı ilan edilmesi için Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge  Kurulu’na başvuru yaptı. Başvuruya olumlu yanıt geldi. Bölge kurulu, Sinan Kalesi Harabelerini 1. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak tescil etti. Girişim Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım, Kültür Varlıklarını Koruma Mevzuatı hükümleri ve 1. Derece Arkeolojik SİT alanı olarak tescil edilen alan ve yakın çevresinin Koruma Amaçlı İmar Planı, Korunma Alanı çalışmaları gereğince Karakol inşaat faaliyetinin derhal durdurulması gerektiğini belirtti. Sürecin takipçisi olacaklarını anlatan Yıldırım, karakol inşaatının devam edilmesi durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Kürt sorununun çözümüne dair gelişmelerin olduğu bir dönemde karakolların yapılmasının, Dersimlilerde çözüm sürecine dair kaygı yarattığına dikkat çeken Yıldırım, karakol inşaatına devam edilmesi durumunda hükümetin çözüm konusunda samimi olmadığını ortaya koyacağını da ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakanın yıkıcı ve kinci üslubu

SONRAKİ HABER

Cennet koya termik santral

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa