22 Şubat 2011 15:47

Sahte evlilik uzmanına ceza verildi

SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Jinekolog Bülent Turan ve “cinsel terapi uzmanı” olarak bilinen pratisyen hekim Cem Keçe’ye ceza verdi.Türkiye Psikiyatri Derneği’nin şikayeti üzerine harekete geçen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, şikayete konu iki hekime ceza verildiğini açıkladı.PSİKİYATRİ

Sahte evlilik uzmanına ceza verildi
Paylaş

SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Jinekolog Bülent Turan ve “cinsel terapi uzmanı” olarak bilinen pratisyen hekim Cem Keçe’ye ceza verdi.
Türkiye Psikiyatri Derneği’nin şikayeti üzerine harekete geçen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, şikayete konu iki hekime ceza verildiğini açıkladı.

PSİKİYATRİNİN  ALANI

Açıklamada, “Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Bülent Uran’ın, psikiyatri uzmanlık alanına giren hastalıklara yönelik tıbbi girişimde bulunarak, uzmanlık dışı faaliyet yürütmesi ve hekimler için belirlenmiş reklam ve tanıtım kurallarına aykırı davranması” nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi.
Açıklamada, Pratisyen hekim Cem Keçe hakkında da “psikiyatri uzman hekimi olmadığı halde cinsel terapist ve uzman unvanlarını kullanıp, kendisini cinsel terapist eğitmeni olarak tanıttığı; vajinusmus konusunda hastalara kesin tedavi garantisi verdiği ve kendisine ait internet sitelerinde bunun reklamını yaptığı gerekçesiyle” de gelen şikayetlere dikkat çekildi.

REKLAMLAR DA DURDURULDU

Cinsel terapi konusunda eğitim veren kurumların, bu konuda poliklinikleri olan eğitim ve üniversite hastaneleri olup bunun dışında hiçbir dernek, kurum veya kuruluşun böyle bir yetkisi olmadığına işaret edilen açıklamada,  konuya ilişkin reklamların da artık durdurulduğu belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gizli tanığın ifadesi istendi

SONRAKİ HABER

Mağrip’ten kabaran dalga Türkiye kıyılarına ulaşır mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...