14 Mayıs 2011 11:16

Libya’ya müdahale kargaşanın kaynağı

LİBYA devlet televizyonu, NATO güçlerinin Misrata’ya düzenledikleri bombalı saldırıda Kızılay çadırlarının da vurulduğunu ve Brega’da 16 sivilin aynı kesimlerin saldırıları sonrası öldürüldüğünü iddia etti.Ölenler arasında 12 yaşındaki bir Libya vatandaşının da bulunduğunu öne süren Liby

Libya’ya müdahale kargaşanın kaynağı
Paylaş

LİBYA devlet televizyonu, NATO güçlerinin Misrata’ya düzenledikleri bombalı saldırıda Kızılay çadırlarının da vurulduğunu ve Brega’da 16 sivilin aynı kesimlerin saldırıları sonrası öldürüldüğünü iddia etti.

Ölenler arasında 12 yaşındaki bir Libya vatandaşının da bulunduğunu öne süren Libya devlet televizyonu uzun süredir medya önüne çıkmayan Muammer Kaddafi’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı da yayınladı.

İtalyan radyosu ise Muammer Kaddafi’nin, oğullarının öldürüldüğü saldırı sonrası yaralanmış ve hastaneye kaldırılmış olabileceğini duyurdu.

Öte yandan İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya gelen göçmenlerin Libya devlet başkanı tarafından yönlendirildiğini ve Muammer Kaddafi’ye karşı yürütülen savaşın durdurulmasıyla ilgili baskı uyguladıklarını belirtti.

Guardian,  Shengen anlaşmasını tartışmaya açan göçün, Muammer Kaddafi tarafından bir araç olarak kullanılması durumunda tehlike yaratabileceği, bu yüzden de sınır kontrollerinin sıkı bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.
Gazete, aksi durumda İtalya’dan Yunanistan’a, İsviçre’den İngiltere’ye kadar Avrupa’nın bir çok ülkesinin ve 400 milyonluk Avrupalının tehlike altına gireceğini iddia etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ateş edilmeyecek denildi altı kişi öldürüldü

SONRAKİ HABER

Fukuşima’da bir işçi daha öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...