08 Temmuz 2013 11:32

TTB ‘paydaş’ değil muhataptır

Kamu özel ortaklığıyla yapılması planlanan Entegre Sağlık Tesisi’ne ilişkin ihalede Türk Tabipler Birliği’nin ‘paydaş’ olduğu iddiasına TTB, ‘paydaş değil muhatabız’ yanıtını verdi.TTB yazılı açıklama yaparak, Cumhuriyet gazetesinin 6 Temmuz 2013 tarihinde Etlik Entegre Sağlık Tesisine ilişkin ‘paydaş topla

TTB ‘paydaş’ değil muhataptır
Paylaş

Kamu özel ortaklığıyla yapılması planlanan Entegre Sağlık Tesisi’ne ilişkin ihalede Türk Tabipler Birliği’nin ‘paydaş’ olduğu iddiasına TTB, ‘paydaş değil muhatabız’ yanıtını verdi.

TTB yazılı açıklama yaparak, Cumhuriyet gazetesinin 6 Temmuz 2013 tarihinde Etlik Entegre Sağlık Tesisine ilişkin ‘paydaş toplantısı’ yapılacağı ve TTB’nin de ‘paydaşlar’ arasında olduğu belirtilen habere tepki gösterdi. Söz konusu toplantıya kurumsal olarak bir davet almadıkları da vurgulanan açıklamada, “Yürütmesinin durdurulmasına karar verilen ihaleye ilişkin herhangi bir işlem Anayasa ve idare hukuku ilkeleri gereği yapılamaz” denildi.

Ankara-Etlik, Ankara-Bilkent ve Elazığ “Entegre Sağlık Tesisi” ihalelerinin Danıştay 13. Dairesi tarafından yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği ve bu üç ihaleye ilişkin sözleşme imzalamak da dahil olmak üzere inşaat işine ilişkin, hafriyat çalışması, alt işverenlerle sözleşme yapılmasının suç olduğu belirtilen açıklamada, “Yapılan tüm ihalelerin iptali talebiyle dava açılmıştır ve açılacaktır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk, çeteleşmeye karşı birleşti

SONRAKİ HABER

Futbolu sevdiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...