14 Mayıs 2011 11:12

AIDS hastaları ölüme terk ediliyor

UKRAYNA’da 24 sene içerisinde AIDS’ ten yaklaşık 21 bin gencin öldüğü belirtildi. AIDS’le mücadele dernekleri devletin hastalıkla mücadelede kullanılan ilaçları temin etmemesinden yakınıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DTÖ) verilerine göre Ukrayna’da virüsün görüldüğü 9

AIDS hastaları ölüme terk ediliyor
Paylaş

UKRAYNA’da 24 sene içerisinde AIDS’ ten yaklaşık 21 bin gencin öldüğü belirtildi. AIDS’le mücadele dernekleri devletin hastalıkla mücadelede kullanılan ilaçları temin etmemesinden yakınıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DTÖ) verilerine göre Ukrayna’da virüsün görüldüğü 92 bin kişinin acil tedaviye ihtiyacı var. DTÖ, HIV virüsünün tespit edildiği hastalardan sadece yüzde yirmisi gerekli tedaviyi alabilirken geriye kalan 70 bin kişi ise devletin yeterince kaynak ayırmamasına bağlık olarak mağdur durumda olduğunu açıkladı. BM iyi niyet elçisi ve Ukraynalı Olimpiyat Şampiyonu Liliya Podkopayeva AIDS’in her gün sekiz Ukraynalının hayatını aldığını, hastalığın ülkenin 25-49 yaş aralığındaki genç nesli kurban seçmesi olduğunu vurguladı.

HIV ile Yaşayan Ukraynalılar Network Koordinasyon Kurulu Başkanı Vladimir Jovtyak: “HIV/AIDS tedavisinin çok pahalı olduğunu düşünüyoruz. Halbuki azami antiretroviral tedavisi (ART) Ukrayna’da yıllık sadece 234 dolar. Yani günlük bir dolardan az olan bir ödenek lazım. Tüm HİV virüslü insanların ART tedavisini temin etmesi devletin sorumluluğu altında ve bugün yerine getirmiyor. Devlet ödenek ayırmazsa HIV virüslü insanlar ölmeye devam edecek.” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cezayir’de ikinci saldırı

SONRAKİ HABER

Ateş edilmeyecek denildi altı kişi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...