08 Temmuz 2013 08:20

Bingöl’deki cinsel istismar meclise taşındı

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Bingöl’de E.A. isimli çocuğun aralarında askerlerin de bulunduğu 8 kişinin cinsel istismarına uğramasını Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu.Yazılı soru önergesinde, Bingöl’ün Solhan ilçesinde E.A. adlı çocuğun cinsel istismara uğramasının kamuoyunda büyük yankı uy

Bingöl’deki cinsel istismar meclise taşındı
Paylaş

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Bingöl’de E.A. isimli çocuğun aralarında askerlerin de bulunduğu 8 kişinin cinsel istismarına uğramasını Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu.

Yazılı soru önergesinde, Bingöl’ün Solhan ilçesinde E.A. adlı çocuğun cinsel istismara uğramasının kamuoyunda büyük yankı uyandırdığı belirtilerek, Ergin’in konuya ilişkin şu sorulara yanıt vermesi istendi: “Sekiz uzman çavuş tarafından cinsel taciz ve tecavüze maruz bırakılan E.A. hakkındaki dava ne aşamadadır? Soruşturmaya ilişkin adli tıp raporları ve diğer deliller tamamlanmış mıdır? E.A’ya yönelik cinsel taciz ve tecavüz suçu işleyen sekiz uzman çavuştan biri kamuoyu tepkisi neticesinde tutuklanmıştır. Tutuklanan uzman çavuş dışındaki 7 uzman çavuşun aynı suçu işlemelerine rağmen serbest kalmasının gerekçesi nedir? Cinsel taciz ve tecavüze adı karışan sekiz uzman çavuş görevden alınmış mıdır? Cinsel taciz ve tecavüz olayına karışan sekiz uzman çavuş hakkında askeri yargı veya askeri makamlar tarafından açılmış adli veya idari bir soruşturma olmuş mudur? Bakanlık ve hükümet olarak söz konusu insanlık dışı suçu kınamayı düşünüyor musunuz?​” (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Vali Mutlu: Gösterilere izin vermeyiz

SONRAKİ HABER

Adana’da forumlara devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...