08 Temmuz 2013 03:26

Her işyerinde meclisler kurulmalı

Gezi direnişinden sonra toplumsal muhalefeti ve bu muhalefetin içerisinde olmak konusunda sendikalarını değerlendiren KESK üyeleri, sendikalarının bu süreçte emekten ve halktan yana gerekli direnişi gösteremediği kanısında. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde gerçekleştirdikleri forumla Gezi direnişini ve bu direnişte send

Her işyerinde meclisler kurulmalı
Paylaş

‘MÜCADELEMİZ YERELDEN BAŞLAMALI’

KESK’e bağlı birçok iş kolundan kamu emekçisinin bir araya geldiği forumda konuşan İbrahim Kara, Gezi sürecinde kadın ve çocukların gelecekleri için mücadele ederek kendilerine örnek olduklarını ve onlar gibi olmak istiyorlarsa mücadelelerini yerelden başlatmaları gerektiğini söyledi. Toplumun bütün kesimlerini forumlarla bir araya getirmeleri ve yaymaları gerektiğine vurgu yapan Kara, “Gelecek benim söz benim” diyerek taleplerini dile getirmelerini istedi.

Eğitim Sen Merkez Eğitim Sekreteri Betül Korkut, sendikalarının direnişle bağını geliştirmesi gerektirdiğini söyledi. Korkut, her iş yeri ve şubelerde meclisler kurarak örgütlenmeleri ihtiyacına vurgu yaptı. Sendikalarıyla ilgili bir şeylerden memnun olmadıkları için bir araya geldiklerine dikkat çeken Yusuf Aktaş ise, ağustos ayında toplu sözleşmelerin yapılacağını hatırlattı. Aktaş,  yerellerde düzenledikleri forumlarla toplu sözleşmelerde söz sahibi olmak için mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

‘YÜKSEL’DE AÇIKLAMA YOK’

Kendilerini yönetenlere not vererek değerlendirmeleri gerektiğini açıklayan Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Taylan Bali, “Bir dönem boyunca biz öğrencilerimize dönem sonunda ise öğrencilerimiz bize not verir. Biz de bizi yönetenlere not verelim ve beğenmediklerimiz bir daha seçmeyelim” dedi. Hacettepe İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Çağla Karabağ Sarı da KESK’e öneride bulunarak “Artık Yüksel Caddesi ve YKM önünde açıklama yapmaktan vazgeçmeli ve yaratıcı eylemliklere yönelmeliyiz” dedi.  


TOPLU SÖZLEŞMEYE ÖRGÜTLÜ HAZIRLIK

Forumlarla işyeri işyeri örgütlenerek sendikalarında söz sahibi olacaklarının altını çizen KESK’liler bu forumları diğer sendikalar, emekçiler, kadınlar ve gençlerle birleştirme kararı aldı. KESK’liler, emek mücadelesinde bütün kesimlerin birleştirilmesi çağrısı da yaptılar. Sendika yönetimiyle görüşme için alınacak kararı bir sonraki foruma bırakan KESK’lilerin forumda aldıkları bazı kararlar şöyle:
* Forumların devamının sağlanması ve iş yerlerinde de örgütlenerek diğer toplumsal kesimlerin de katılımının sağlanması,
* Tutuklu KESK’lilerle maddi ve manevi dayanışma içinde olunması,
* Ağustos dönemindeki toplu sözleşmeye örgütlü bir şekilde hazırlanılması,
* KESK’in eylem tarzını değiştirmesinin sağlanması,
* Sendikayı ve ona güveni yeniden tanımlayarak güçlenmek.
* KESK içindeki demokrasi anlayışını çoğulculuktan çoğunlukçuluğa geçirmek ve yönetimin gerekli emek mücadelesini vermek için üyeleri dikkate almasını sağlamak.
* Gezi direnişi sırasında hakkında soruşturma açılan ve tutuklanan arkadaşlarına destek olmak için savcılığa başvurarak “protesto suç ise ihbar ediyoruz biz de suçluyuz” demek.  (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe sorunlarını tartışıyor

SONRAKİ HABER

Cebeci’de Çarşamba forum günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa