08 Temmuz 2013 03:24

Maltepe sorunlarını tartışıyor

MALTEPE Gezi Parkında, forumlar 6. gününde devam etti. Maltepe forumuna katılımın nasıl arttırılabileceği konusu özellikle forumda ağırlık verilen konulardan birisiydi. Yine önceki gün alınan kararlar arasında yer alan AVM boykotu ile ilgili kaleme alınan bildiri taslağı okundu ve görüşlerin belirtilmesi istendi.Mimarlar odasından Esin K

Maltepe sorunlarını tartışıyor
Paylaş

MALTEPE Gezi Parkında, forumlar 6. gününde devam etti. Maltepe forumuna katılımın nasıl arttırılabileceği konusu özellikle forumda ağırlık verilen konulardan birisiydi. Yine önceki gün alınan kararlar arasında yer alan AVM boykotu ile ilgili kaleme alınan bildiri taslağı okundu ve görüşlerin belirtilmesi istendi.

Mimarlar odasından Esin Köymen ise, İdari Mahkemeye açılan Taksim’in yayalaştırılması ile ilgili davada son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Forumda kendi yaşadıkları sorunlar üzerinden görüş bildirenler ya da yaşadığı deneyimleri anlatanlar da oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TARTIŞMASI

Başıbüyük mahallesinde yakın zamanda kentsel dönüşüm projesine karşı direniş yürütenler arasında bir genç, kentsel dönüşümle yıkamadıkları yere uyuşturucuyla, yozlaşmayla girmeye çalıştıklarını söyleyerek bunun tehlikelerine dikkat çekti. Daha yaşanılır bir Maltepe için, güvende bir Maltepe için neler yapılabileceğinin konuşulmasının önemine dikkat çeken Başıbüyüklü genç, Maltepe’de de yozlaşmaya karşı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Maltepe forumunda Mısır’da yaşanan olaylar hakkında da söz alındı. Konuşmaların çoğunda Mısır’daki askeri darbe’nin onaylanmadığı, halkın kendisi hakkında kendi kararını verebilmesi gerektiği söylendi.

Forumda gazetemize görüşlerini aktaran gençlerden Selin, ayaklanma duygusunu diri tutmak, fikirleri tartışmak, Malltepe’nin yerel sorunlarını konuşmak ve sonuçlar çıkarmak için bu forumları yaptıklarını belirtti. Forumda gönüllü olarak görev alan Sinan da, “tutuklu arkadaşlarımız için mektup gönderme işi yaptık” dedi. Hukuk atölyesi kurduklarını belirten Sinan, diğer forumlarla da iletişim halinde olduklarını belirtti.


DESTEK GÖREN ÖNERİLER

Forumda birtakım öneriler de sunuldu:
* Forumlardan sonra Maltepe içinde bir yürüyüş organize edilmesi
* Çarşamba günleri Yoğurtçu Parkı’ndaki foruma katılma
* Taksim’e Kadıköy’deki forumlarla ortak buluşularak gidimesi
* Yozlaşmaya karşı bir proje başlatılması
* Gezi direnişinde tutuklananlara mektup gönderilmesi  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aktepe demokrasiyi tartıştı

SONRAKİ HABER

Her işyerinde meclisler kurulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...