14 Mayıs 2011 10:48

Tuzla’da kadın cinayetlerine tepki

Kadına yönelik şiddetin hız kesmediği Türkiye’de her gün yeni bir kadın cinayeti ya da kadına yönelik şiddet olayı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.Bir kadın cinayeti de Tuzla’da işlendi. Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Yeşim Erdoğan, kocası tarafından elektrik kablosuyla boğulara

Tuzla’da kadın cinayetlerine tepki
Paylaş

Bir kadın cinayeti de Tuzla’da işlendi. Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Yeşim Erdoğan, kocası tarafından elektrik kablosuyla boğularak öldürüldü. Ardahan doğumlu Yeşim Erdoğan’ı kıskançlık nedeniyle öldüren eşi gözaltına alındı. Yaşanan bu olayın ardından Aydınlı Mahallesi halkı yaşanan kadın cinayetlerine karşı bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenleri, Deri-İş Tuzla Şube, Aydınlılı kadınlar, direnişteki Kampana işçilerinin de katılımıyla Aydınlı Meydanında basın açıklaması yapıldı. AKP iktidarının yaşanan kadın cinayetlerinin sorumlusu olduğu belirtilen açıklamada, Kırklareli’de öldürülen 25 yaşındaki Büşra Ceylan’da unutulmadı.

Blok adına basın metinini okuyan Fikriye Akgül, kadın cinayetlerinin durmak bilmeden devam ettiğini belirterek “Bugün yine acımız sonsuz. Kadınlar batıda, doğuda, güneyde, kuzeyde her gün vahşice katlediliyor. İşte burada, Aydınlı’da bir kadın arkadaşımız daha kocası tarafından boğularak öldürüldü. İki çocuk annesi Yeşim Erdoğan artık yaşamıyor. Her yıl yüzlerce kadın geç geldi diye, itiraz ediyor diye, boşanmak istiyor diye, pencereden baktı, erkekle konuştu, yemeği yaktı diye öldürülüyor, yaralanıyor, dövülüyor.” Dedi.

Kadına yönelik bu dipsiz şiddetin tek sorumlusunun kadınları işsizliğe, yoksulluğa mahkum eden, bebeklerin açlıktan ölmesine neden olan, savaşı sürdüren, barış isteyen anaları coplayan, gözaltına alan, polise taş attı diye küçücük çocuklara insan ömrü kadar cezalar veren, işten atan, sendikasız, sigortasız, güvencesiz, üç kuruşa çalıştıranın AKP iktidarı olduğunu vurgulayan Akgül “Aydınlılı kadınlar olarak Başbakana buradan duyuruyoruz. Artık bizi kandıramayacaksın. Ne AKP’ye, ne CHP’ye ne de diğer düzen partilerine verecek bir tek oyumuz yok. Biz kadınlar, başta kadına yönelik şiddet olmak üzere, eşitlik, özgürlük, insanca yaşam ve demokrasi taleplerimize sahip çıkan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku ile yan yana, omuz omuza duracağımızı buradan ilan ediyoruz” diye konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cennetimizi cehenneme çeviriyorlar’

SONRAKİ HABER

Kuzu: Başkanlık sistemi gelene kadar baraj kalacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...