07 Temmuz 2013 10:46

‘Yaşam hakkı için ayaktayız!’

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası’nın çağrısıyla yapılan yazarlar ve şairler forumunun ilk bildirgesi yayınlandı. Sendikanın geçtiğimiz hafta Cumartesi günü ilkini gerçekleştirdiği forumun ikinci buluşmasında bildirge açıklandı. ‘Kültürel öz savunma isteğiyle ve sosyal yaşamlarını savunmak için Türk

‘Yaşam hakkı için ayaktayız!’
Paylaş

Yazarlar olarak bu forumlara eylemlilikleriyle katılacaklarını duyuran yazarlar ilk forumda aldıkları kararları da şu şekilde açıkladılar; Forum, her cumartesi yapılacak. Diğer sanat disiplinlerinin de (oyuncular, ressamlar, heykeltıraşlar, fotoğraf sanatçıları…) forumlara katılmaları sağlanacak.Gezi Direnişi gözlemleri yazıya geçirilecek, dergilerde yayımlanacak. Birikim, kitaplara dönüştürülecek. Kentin farklı parklarında düzenlenen forumlara öneri ve etkinliklerle gidilecek. Gezi Kütüphanesi’nden çöpe atılan kitaplar için belediyeye bireysel dilekçe verilecek, iktidarın kitaba yönelik baskı ve saldırısı kamuoyuna yeniden duyurulacak.

Yazarlar herkesi her cumartesi saat 17.00’de Beşiktaş, Barbaros Bulvarı Yahya Kemal Parkı’na davet ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Berxbir coşkusu

SONRAKİ HABER

Akün ve Şinasi sahnelerinin satışı söz konusu değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...