14 Mayıs 2011 10:40

Soyadını Lazca kullanınca işinden ayrılmak zorunda kaldı

İstanbul’da Vatan Computer’de teknik personel olarak çalışan Laz yurttaş Onur Kahveci soyadını şirket epostasında Lazca Kahvecişi olarak kullanınca gördüğü baskı nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldı.Kahvecişi’nin iddiasına göre, olay şöyle gelişti: “Geçtiğimiz Pazartesi günü Bölüm şe

Soyadını Lazca kullanınca işinden ayrılmak zorunda kaldı
Paylaş
Evrim Kepenek

İstanbul’da Vatan Computer’de teknik personel olarak çalışan Laz yurttaş Onur Kahveci soyadını şirket epostasında Lazca Kahvecişi olarak kullanınca gördüğü baskı nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldı.

Kahvecişi’nin iddiasına göre, olay şöyle gelişti: “Geçtiğimiz Pazartesi günü Bölüm şefi ofiste yanıma geldi. ‘Soyadını Kahveci olarak kullan kahvecişi olarak kullanma epostalarda’ diye uyardı. Ben de kendisine, ‘Bu benim kimliğimdir, kimliğimden vazgeçemem’ diye yanıt verdim. 3 gün sonra İnsan Kaynakları Ofisi’ne çağrıldım. Bana soyadımı Türkçe kullanmam konusunda öneriler de bulundu. ‘Yoksa istenmeyecek şeyler olur’ dedi. Ben de bunun üzerine kendisine, Lazca soyadımı kullanacağımı söyledim. Aynı gün bölüm şefimiz yanıma geldi ve ‘Senin istifanı bekliyorlar’ diyerek İnsan Kaynakları’na gitmem gerektiğini söyledi. Ben de, şirketten davacı olmayacağımı içeren yazıları imzaladıktan sonra, bana uygulanan baskı neticesinde istifa ettim” diyerek yaşananları anlattı.

Olayla ilgili görüşler sorulan Şirket yetkilileri ise, “Size eposta ile cevap vereceğiz” dedi. Cevap gelmemesi üzerine arandığında ise “Telefonda bilgi vermiyoruz” denilerek görüş verilmedi (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eczacılar marketlerde ilaç satışına karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

‘Cennetimizi cehenneme çeviriyorlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa