07 Temmuz 2013 09:44

Petrol-İş Batman Şubesi yeni yönetimini seçti

PETROL-İŞ Batman Şubesi, 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nu şube binası konferans salonunda gerçekleştirdi. Kurultaya Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türkiye genelinde bulunan Petrol-İş şubeleri başkanları, BDP, HDK yöneticileri ve kentte bulunan birçok demokratik kitle örgütü temsilcisinin yanı sıra çok sayıd

Petrol-İş Batman Şubesi yeni yönetimini seçti
Paylaş

PETROL-İŞ Batman Şubesi, 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nu şube binası konferans salonunda gerçekleştirdi. Kurultaya Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türkiye genelinde bulunan Petrol-İş şubeleri başkanları, BDP, HDK yöneticileri ve kentte bulunan birçok demokratik kitle örgütü temsilcisinin yanı sıra çok sayıda TPAO ve BOTAŞ çalışanı katıldı.

Kongrenin ilk konuşmasını yapan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, dünyada ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin yanı sıra yüz yıllardır özgürlük arayışı içersinde olan Kürtlerin tarihin sayfasına çıkmaya çalıştığını dile getirerek, "Kürtler Rojava'da 10 yıllardır yok saymanın, kimliksiz yaşamanın ve asimile edilmenin cevabının örgütlenerek verdi. Emperyalist güçlerin dayattığı sistemi reddederek ve Ortadoğu'daki yerel anlayışları da çizgi haline getirilerek, kendinin özgürlük modelini oluşturdu" dedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yıllardır istenilen kardeşlik, eşitlik, özgürlük ve Türkiye'deki bütün halklarla yaşamak için bir proje başlatıldığını söyleyen Tekik, "Kürt halkı ve onun buradaki dinamikleri barış istiyor. Kürt halkı ve onun politik dinamikleri kardeşçe bütün halklarının iade edilmiş, onurlu, eşitlik kimliğiyle yaşamak istiyor. Kürt halkı 21. yüzyılda kendi anadiliyle, kültürüyle ve bölgedeki bütün halklarla barışçıl ve özgürlükle yaşamak istiyor" diye konuştu.

'ÇÖZÜM VE BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ'

Tekik'in konuşması ardından divan seçimi yapıldı. Divan adına konuşan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük kavramlarının sendikal mücadelenin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, "Eğer bir ülkede demokrasi, barış ve özgürlükler yoksa o ülkede sendikal hak, sınıf mücadelesi ve özgürlüklerden kolay kolay bahsedilemez. Kurumumuz kurulduğu günden beri bir taraftan iş ve hak mücadelesi verirken, diğer taraftan da toplumsal barışın sağlanması ve hakların kardeşliği mücadelesi ile demokrasinin mücadelesi vermektedir. Kürt sorununda çözüm ve barış sürecini destekliyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra tek liste gidilen seçimde Petrol-İş Batman Şube Başkanlığı'na yeniden Mustafa Mesut Tekik seçildi. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

7 işçi 50 TL'lik gaz maskesi olmadığı için öldü!

SONRAKİ HABER

6+0+4 + UEFA + Fenerbahçe = İflas

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...