14 Mayıs 2011 10:38

Eczacılar marketlerde ilaç satışına karşı yürüdü

TÜRKİYE’de bilimsel eczacılık eğitiminin başlangıcının 172. yıldönümünün kutlandığı 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle eczacılar, sağlıkta dönüşüm programını, marketlerde ve internette ilaç satışını İstiklal Caddesi’nde düdüklerle, alkış ve sloganlarla protesto etti. Tünel Meydanı&rsq

Eczacılar marketlerde ilaç satışına karşı yürüdü
Paylaş

TÜRKİYE’de bilimsel eczacılık eğitiminin başlangıcının 172. yıldönümünün kutlandığı 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle eczacılar, sağlıkta dönüşüm programını, marketlerde ve internette ilaç satışını İstiklal Caddesi’nde düdüklerle, alkış ve sloganlarla protesto etti. Tünel Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce eczacı ve eczacılık fakültesi öğrencisi, “Eğitimimizin, geleceğimizin, mesleğimizin yok olmasına izin vermeyeceğiz”, “Meslek hakkımızı geri istiyoruz”, “Hastayı ilaçsız eczacıyı çaresiz bırakamazsınız” ve “İlaçta gerçek tasarruf reçete dağıtım sistemleri ile olur” pankartlarını açtı. Buradan Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen grup, “Sağlık haktır satılamaz”, “Hükümet elini eczanemden çek” ve “İlaçta reklam istemiyoruz” sloganlarını attı. Yüzüne beyaz maske takan eczacılık fakültesi öğrenciler de ilaçların şekerle karıştırıldığına dikkat çekmek amacıyla renkli şekerleri çevredeki yurttaşlara dağıttı.

‘ECZACILIK HİZMETLERİNİ SERMAYE BELİRLİYOR’

Taksim Meydanı’na son bulan yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör yaptı. “Herkesin dünya eczacılık gününü kutluyorum” diyerek konuşmasına başlayan Güngör, sağlıkta dönüşüm politikalarının eczacılar ve yurttaşları karşı karşıya getirdiğine dikkat çekerek, hükümetin sağlık politikasını eleştirdi. Türkiye’de ilaç hizmetinin bilimsel eczacılık ilkelerine göre değil, sermaye çevrelerinin isteklerine göre düzenlendiğini ifade eden Göngör, “Biz bu sermaye düzenine karşı mücadele edeceğiz. Halkımızı uyaracağız” diye konuştu. Konuşmasının sonunda hükümete seslenen Güngör, ilaç tüketiminin Türkiye’de pompalandığına işaret ederek, “Meslek odalarımızı siyaset yapmakla, ülke meseleleri hakkında fikrini söylemekle suçluyorlar. Bizim susmamızı isteyenler var. Herkes sussa da biz susmayacağız” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Birdal: AKP yoksulluğu arttırdı

SONRAKİ HABER

Soyadını Lazca kullanınca işinden ayrılmak zorunda kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...