14 Mayıs 2011 10:29

Arınç, Kürt sorununun şifresini çözdü!

Seçim çalışmaları için Diyarbakır’a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimin sorunu vardır” söyleminde herhangi bir yanlışın olmadığını savundu.Diyarbakır’a partisinin seçim çalışmaları için

Arınç, Kürt sorununun şifresini çözdü!
Paylaş

Diyarbakır’a partisinin seçim çalışmaları için gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sur ilçesindeki Gazi Caddesi üzerinde bulunan esnafları koruma ordusu ile ziyaret etti. Arınç’ın korumalarının yer yer gazetecileri engellemesi ve tartaklamaları dikkat çekti. Esnaf ziyaretinde bazı esnafların ise iş yerlerinden dışarı çıkmadığı görüldü.
Ziyarette esnaflardan biri Arınç’a seslenerek, “Sayın Bakanım akan bu kanı durdurun, her gün cenazeler geliyor. Yeter artık dursun bu kan” dedi.

Arınç, daha sonra Hasan Paşa Hanı Kütüphanesinde basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin “Başbakan bir konuşmasında Kürt sorunu yoktur benim Kürt kardeşlerimin sorunu vardır” ifadelerini Arınç’a sordu. Başbakan Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’a gelerek hiçbir siyasetçinin Kürt sorunu üzerinde durmadığı kadar üzerinde durduğunu iddia eden Arınç, hükümetin Kürt sorunu konusunda iyi adımlar attığını savundu. Arınç, “Sorun vardır diye günde 100 defa tekrarlarsak bu sorunu çözmez” diyerek Başbakan Erdoğan’ın söyleminde herhangi bir yanlışlığın olmadığını ileri sürdü.

AKP giderek MHP’leşiyora Arınç’ın “Aba altında sopa göstermekle siyaset yürütülmez” sözünü açmasına yönelik soruya Arınç, “Çok güzel bir konuşma yaptım. Tabii nasıl anlaşıldığı da önemli” diyerek soruyu geçiştirdi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Blok adaylarından büro açılışları

SONRAKİ HABER

Birdal: AKP yoksulluğu arttırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...