06 Temmuz 2013 14:46

Potada dev transferler devam ediyor

BASKETBOL liglerinin kapanması ve THY Avrupa Ligi’nde kuralar çekilmesiyle birlikte Avrupa takımları transfer çalışmalarına hız katarken NBA’de de yeni sezon hazırlıkları neredeyse ara verilmeden başlandı.Haftalardır basketbol gündeminden düşmeyen Vassilis Spanoulis’in gidip gitmeyeceği, hangi takıma gideceği üzerine bin bir t&u

Potada dev transferler devam ediyor
Paylaş

Haftalardır basketbol gündeminden düşmeyen Vassilis Spanoulis’in gidip gitmeyeceği, hangi takıma gideceği üzerine bin bir türlü söylemde bulunuldu. İki yıl üst üste Olympiakos ile THY Avrupa Ligi’nde kupaya uzanan Yunan oyun kurucunun talipleri de bir hayli kabarık. Barcelona, CSKA Moskova, Maccabi Tel Aviv, Galatasaray Liv Hospital. Büyük takımları peşinden koşturan yıldız oyuncunun hakkında çıkan son haber ise transferi için çalışma yapan kulüpleri üzdü.
Olympiakos’un sahipleri Angelopoulos kardeşler ile 4 saatlik bir toplantı yapan 31 yaşındaki oyuncu, çıkışta basın mensuplarına, “Henüz kesin bir şey olmasa da anlaşmaya yakınız. Gelecek sezonun transferlerini ve yapılanmasını konuştuk” demişti.
Spanoulis’in yıllık iki milyona üç senelik sözleşmeye onay verdiği ifade ediliyor.

MİNİK SHAQ

Dünya basketbolunun en renkli yüzlerinden biri olan Shaquille O’neal’ı andıran Nathan Jawai, Galatasaray’da. NtvSpor’un haberine göre, Galatasaray Liv Hospital, Jawai ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Pota altında rakiplerin alanını daraltmakla kalmayan Jawai, takım arkadaşlarının da elini rahatlatıyor. Daha önce Toronto Raptors, Idaho Stampede, Minnesota Timberwolves, Partizan ve Unics Kazan formaları giyen Jawai, geçtiğimiz sezon da Barcelona formasını terletti.

NBA’DE NELER OLUYOR?

NBA’de yeni sezon hazırlıklarını tam gaz sürdüren takımlar transferde de elini çabuk tutuyor. Fenerbahçe Ülker’de başarılı bir sezon geçiren forvet Bojan Bogdanovic, Broooklyn Nets ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Bu sezon yaptığı transferlerle gündeme gelen Nets’in Bogdanovic’i almasının sebebi Boston Celtics’den Nets’e geçen Paul Pierce’ın yedeği olarak yorumlandı.
Geçen sezon maç başına 15.9 sayı ortalaması ile oynayan 24 yaşındaki oyuncu imza attığı 3 yıllık sözleşmeye göre yıllık 2.5 milyon dolar ücret alacak.
Golden State Warriors ise  sınırsız serbest oyuncu statüsünde bulunan Andre Iguodala ile dört yıllığına 48 milyon dolara el sıkıştı. Denver Nuggets’tan 52, Sacremento Kings’ten 55 milyon dolarlık teklif alan oyuncu ise Golden State’i tercih etti. Bu hamle ile beraber 2014 ve 2017 ilk sıra draft haklarını Utah Jazz’e yollayan Warriors, 24 milyon dolarlık maaş tavanını da boşalttı.
Iguodala Denver Nuggets ile 13 sayı, 5.3 ribaund ve 5.4 asist ortalamaları ile mücadele etmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Büyük final

SONRAKİ HABER

Asya derbisi heyecanı bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...